Архива вести
                   

НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БУЈАНОВЦУ ДОЧЕКАНА 12. ГЕНЕРАЦИЈА СТУДЕНАТА

11. октобар 2022.

Бујановац – Београд - Дванаеста генерација студената суботичког Економског факултета на одељењу у Бујановцу започела је студирање на овој високошколској установи.

Нову академску годину факултет у Бујановцу започиње са 82 бруцоша, а индексе су добила 62 студента српске националности и 20 албанске.

Декан суботичког факултета професор др Небојша Гвозденовић, подсетио је на значај високошколског образовања у Бујановцу и пожелео новој генерацији студената добродошлицу и успешно студирање.

„ Економски факултет је ове године уписало преко 800 студената у Суботици, Новом Саду и Бујановцу. Постојимо и радимо на три локације, ова нам је најудаљенија али не и мање драга. Позивам студенте прве године да се пријаве и проведу две недеље у Суботици, учествују у студентском животу, упознају град, нове пријатеље и осете да су део једне велике породице“, поручио је декан Гвозденовић.

Нову генерацију студената поздравио је продекан за наставу Економског факултета у Суботици професор др Раденко Марић који се студентима захвалио на избору факултета.

„ Избор који сте направили је прави избор и надам се да нећете зажалити због њега, да ћете сви постати успешни студенти и да ће та диплома коју будете стекли бити одраз вашег статуса у друштву, али и да ћете на прави начин успети да је искористите“, рекао је Марић.

Свечаности су присуствовали представници бујановачке локалне самоуправе, Службе Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу, као и представници Економског факултета у Тетову.

Подсетимо, у школској 2022/23 на одељењу у Бујановцу места је било за 90 студената, а сви новоуписани се школују о трошку државног буџета.

Настава се одвија на смеровима Рачуновдство и ревизија, Маркетинг, Пословна информатика и Финасије, Банкарство и осигурање.

Прошле године индексе је добило 74 студената.

Извор: Бујановачке, Координационо тело