Архива вести
                   

БУЈАНОВЧАНКА МАРИЈА У ФИЛМУ О ТЕСЛИНОМ ИЗУМУ

13. октобар 2022.

Бујановац – Београд -  Бујановчанка Марија Бацкић, дугогодишња глумица Бујановачког аматерског позоришта (БАП), играће у филму „Путник“ продукције „Феникс филм“ из Пријепоља. У току је завршна фаза снимања, а филм ће пред бујановачком публиком бити приказан следеће године.

Радња филма говори о изуму Николе Тесле, дечаку који „нестаје“ и коме се због тога дешавају чудне ствари.

„Тумачим улогу мајке дечака који се изгубио. Долази до преплитања разних ствари и догодовштина због Теслиног изума који није био довољно истражен. Филм је научна фантастика, мада се провлаче елементи и других жанрова. Забаван је“, каже Марија.

Снимање филма обавља се у Петровцу на Млави и околини, а последња сцене ће бити снимане у Зрењанину.

Филм „Путник“ рађен је по сценарију Игора Павловића из Лесковца, а режију потписује Борко Брајовић из Пријепоља.

„ Екипу чине глумци из Пријепоља, Старе Пазове, Београда, а у филму ће се појавити глумац који је деведестих година био много популаран. Играће оца дечака“, рекла је Марија.

Једна од улога, како каже, поверена је и Жељку Кундовићу, познатог по улози Љубе Земунца у популарној емисији „Досије“, а ту су и глумци Мирослав Хуђец, Предраг Васовић, Александра Вучић, Славиша Минић, Никола Павловић.

„Филм улази у завршну фазу снимања. Очекујем да ће бити приказан током следеће године и надам се да ће се допасти мојим суграђанима“, додаје Марија.

Ова Бујановчанка део је глумачког ансамбла Бујановачког аматерског позоришта,  а последњих година сарађује са продукцијом „Феникс филм“ која постоји од 2018. године и иза себе има два филмска остварења.

Играла је у представама Боинг Боинг, Маратонци трче почасни круг, Памет ноге води, Женски разговори и снимала серију Мозаик.

Извор: Бујановачке, Координационо тело