Архива вести
                   
26. март 2019.

ПОЗИВ ГРАДОВИМА И ОПШТИНАМА ДА ПРИЈАВЕ ПРОЈЕКТЕ ЗА СРЕДСТВА ИЗ ФОНДА ЗА ЛОКАЛ

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић упутио је позив градовима и општинама да конкуришу за средства из Фонда за локал и подсетио на то да рок за пријаву истиче 1. априла.

26. март 2019.

ПРОГРАМ EXCHANGE 5 – КОНКУРС ЗА ПАКЕТЕ ПОДРШКЕ ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У ОБЛАСТИ УПРАВЉАЊА ИМОВИНИМ (РОК: 05.04.2019)

Расписан је конкурс за Пакете подршке у области управљања имовином у оквиру програма Exchange 5, који финансира Европска унија из средстава IPA 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Министарством финансија...

25. март 2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА ЗА РАД САВЕТОДАВНИХ СЛУЖБИ ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ (РОК: 16.04.2019)

Објављен је Јавни позив за подршку локалним самоуправама за успостављање саветодавних служби за грађане и грађанке. Фондом вредним 262.500 долара Влада Швајцарске ће, кроз програм Swiss PRO, подржати јединице локалне самоуправе (ЈЛС) да успоставе саветодавне службе за грађане/ке усмерене на бољи приступ правима за најмање 5.000 грађана и грађанки из рањивих група.

25. март 2019.

KОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИЗРАДЕ ПЛАНСКИХ ДОКУМЕНАТА

Министарство грађевинсарства, саобраћаја и инфраструктуре је објавило јавни конкурс за доделу бесповратних средстава из буџета Републике Србије за суфинансирање израде планских докумената у 2019. години.

25. март 2019.

ОРГАНСКА ХРАНА УЗ ПОМОЋ ТОПЛЕ ИЗВОРСКЕ ВОДЕ У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ

Медвеђа – Четворочлана ученичка екипа из Медвеђе осмисла је јединствени бизнис план о производњи органске хране у пластеницима који би се током целе године наводњавали топлом изворском и лековитим водом из Сијаринске Бање, која сада отиче у бањску реку. За ту идеју добила је трећу награду на регионалном такмичењу Савеза проналазача Србије, које се одржало у Врању под слоганом „Такмичарски дани младих предузетника и иноватора“.

25. март 2019.

ЛУКА ИЗ БУЈАНОВЦА НАЈБОЉИ ГОВОРНИК НА ТАКМИЧЕЊУ У ВРАЊУ

Бујановац – На „Такмичарским данима младих иноватора и предузетника“, одржаним у у Врању, награду за најбољег презентера и говорника добио је Лука Митровић, ученик бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“.

25. март 2019.

НЕОПХОДНА ВЕЋА ПОДРШКА МОБИЛНИМ ТИМОВИМА ЗА СОЦИЈАЛНО УКЉУЧИВАЊЕ РОМА

Бујановц – Унапређење комуникације са ромском заједницом, обезбеђивање институционалне одрживости и финансирање оперативних планова мобилних тимова су преко потребни за повећање социјалне инклузије Рома у локалним заједницама, закључак је састанака одржаних у марту са мобилним тимовима за социјално укључивање Рома из Врања, Бујановца, Лесковца и Прокупља.

25. март 2019.

ПРОБНИ ПОПИС СТАНОВНИШТВА У АПРИЛУ

Бујановац, Прешево – Републички завод за статистику ће током априла спровести Пробни попис становништва, домаћинстава и станова.

22. март 2019.

МЕДВЕЂА ДОБИЈА „УЛИЧНИ ТРЕНИНГ“ ПАРК

Медвеђа – У кабинету Министра омладине и спорта, Вање Удовичића, одржан је конструктиван састанак са представницима општине Медвеђа на челу са председником те општине, Небојшом Арсићем, а поред њих, састанку су присуствовали и државни секретар, Предраг Перуничић и бивши ватерполиста и селектор репрезентације Србије, Дејан Удовичић.

22. март 2019.

ДЕЦА ИЗ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА У ЧАСТ ШУМАМА

Бујановац - Деца из Продуженог боравка Основне школе „Бранко Радичевић“ поводом Светског дана шуме и првог дана пролећа садила су дрвеће у школском дворишту.

«Претходна страна   Следећа страна»

 

 

homescontents