Архива вести
                   

ЛУКА ИЗ БУЈАНОВЦА НАЈБОЉИ ГОВОРНИК НА ТАКМИЧЕЊУ У ВРАЊУ

25. март 2019.

Бујановац – На „Такмичарским данима младих иноватора и предузетника“, одржаним у у Врању, награду за најбољег презентера и говорника добио је Лука Митровић, ученик бујановачке Основне школе „Бранко Радичевић“.

Лука је један од два најбоља говорника на такмичењу Савеза проналазача Србије, на којем је учествовало више од стотину ученика основних и средњих школа Пчињског округа.

Осмаци и ученици првог разреда средњих школа, подељени у петочлане тимове, имали су задатак да осмисле бизнис планове, а затим и презентују своје пословне идеје, са циљем да се подстакне њихова креативност и примена знања из школе, како су рекли организатори.

„За нашу идеју о развоју ИТ сектора у Бујановцу нисмо добили награду, јер је конкуренција била изузетно јака и победили су тимови са реалнијим бизнис плановима. Ипак, награда коју сам ја добио је признање и за школу и срећан сам због тога“, каже Лука.

Он је одличан ђак, каже да воли да чита и нема страх од јавног наступа, напротив.

„Учествовао сам на свим школским приредбама, волим да покажем шта знам, а ово такмичење је била прилика да моји другови и ја покажемо шта има наш град“, рекао нам је.

Иначе, производња органске, здраве хране, под именом „Биолада“ је проглашена за најбољу пословну идеју на такмичењу, а представили су је ученици ОШ „Ј.Ј. Змај“ из Врања.

Извор: Бујановачке и Координационо тело