Архива вести
                   
21. март 2019.

НАРОДНИ ХЕРОЈИ ДОБИЈАЈУ НОВИ СПОМЕНИК НА „КИСЕЛОЈ ВОДИ“

Бујановац – Споменик Александру Станковићу и Јосифу Јањићу на „Киселој води“, скојевцима стрељаним 1943. на том месту, срушен је већ десетак година, али сада из СУБНОР-а (Савез удружења бораца народно-ослободилачког рата) најављују комплетну рестаурацију и сређивање околине па ова дестинација поново може да постане једно од омиљених излетишта Бујановчана.

21. март 2019.

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО “ДА СЕ БОЉЕ РАЗУМЕМО”

Медвеђа – У оквиру пројекта „Јачање заштите националних мањина у Србији“ који се финансира из Заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Хоризонтал Фацилитy“ за Западни Балкан и Турску, одржан је округли сто у хотелу “Гејзер” у Сијаринској Бањи, на тему: „Службена употреба језика и писама у јединицама локалне самоуправе“.

20. март 2019.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ МЕВЕЂА

Мевеђа – Дипломирани правник, Владица Ђокић изабран је за новог секретара Скупштине општине Медвеђа, на којој је поред осталог, усаглашени и Статут овог законодавног тела са Заком о локалним самоправама, а рок за усаглашавање је крај марта ове године.

20. март 2019.

ОБРАЗОВНА РАДИОНИЦА У ОКВИРУ „ТАКМИЧАРСКИХ ДАНА МЛАДИХ ИНОВАТОРА И ПРЕДУЗЕТНИКА”

Прешево, Медвеђа – Уз учешће преко 150 ђака основних и средњих школа са територије Пчињског округа, као и општина Прешево и Медвеђа, у сали Омладинског културног центра Врање одржана је образовна радионица којом су почели "Такмичарски дани младих иноватора и предузетника".

20. март 2019.

КАМБЕРИ: ОТВОРИЛИ СМО 78 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Бујановац – Локална самоуправа у Бујановцу, по речима председника општине, Шаипа Камберија, у прошлој години омогућила је запошљавање 78 људи само кроз финасирање „старт-ап“ пројеката у предузетништву.

19. март 2019.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ У МАРТУ ИЗАЗВАЛИ 26 ПОЖАРА НА ТЕРИТОРИЈИ БУЈАНОВЦА

Бујановац – Само од почетка марта на територији општине Бујановац регистровано је 26 пожара на отвореном, саопштено је на седници Штаба за ванредне ситуације, на којој је разматран Оперативни план за превенцију и заштиту од пожара.

18. март 2019.

ЗА ПРЕДСЕДНИКА СУДА ТРОЈЕ КАНДИДАТА

Бујановац – За председника Основног суда у Бујановцу кандидовало се троје кандидата – садашњи в.д. председника Станка Крстић, Светозар Симић и Драги Стојилковић.

18. март 2019.

СИЈАРИНСКА БАЊА И МЕДВЕЂА У ЕМИСИЈИ „ПРЕЛО У НАШЕМ СОКАКУ“

Медвеђа – У емисији "Прело у нашем сокаку", своје обичаје, традицију и туристичке потенцијале, представио је Јабланички округ, општина Медвеђа. Кроз породични магазин забавно-музичког карактера, уметници, спортисти, фолкораши, гуслари, кувари, туризмолози и многи други...

15. март 2019.

ОСНОВЦИ ИЗ МЕДВЕЂЕ У КАМПАЊИ ПРОТИВ ДРОГЕ

Медвеђа – Ученици осмог разеда Основне школе „Горња Јабланица“ у Медвеђи организовали су кампању против дроге и других опојних средстава. Кампања под називом „Буди паметан, избор је на теби“обухватила је образовање ученика како да воде здрав живот без дроге, алкохола, цигарета.

15. март 2019.

АГИМ РАШИТИ ПОНОВО ПРОСВЕТНИ ИНСПЕКТОР

Бујановац – Након више од две године без просветног инспектора који би контролисао рад предшколске установе, 11 основних и 2 средње школе у општини Бујановац, локална самоуправа вратила је Агима Рашитија на то место.

«Претходна страна   Следећа страна»