Архива вести
                   
4. децембар 2019.

ПОВЛАСТИЦЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ

Република Србија је у буџету за идућу годину издвојила за енергетски угрожене грађане више него прошле – милијаду и 560 милиона динара. Грађанима није лако да испуне све критеријуме за стицање тог статуса, а главна препрека је и даље недовољна информисаност, за што су одговорне локалне самоуправе.

3. децембар 2019.

ЈАВНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ НАЦИОНАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗАПОШЉАВАЊА ЗА 2020. ГОДИНУ

У поступку припреме Предлога националног акционог плана запошљавања за 2020. годину, којим се уређује област активне политике запошљавања, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи јавну расправу о Предлогу националног акционог плана запошљавања за 2020. годину.

3. децембар 2019.

НАЦИОНАЛНИ СОС БРОЈ ЗА ЖЕНЕ СА ИСКУСТВОМ НАСИЉА JE 0800-222-033

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је присуствовао свечаном покретању шестог националног СОС броја за жене са искуством насиља. 

3. децембар 2019.

НЕКСУС ВРАЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „УНАПРЕЂЕЊЕ МЕЂУЕТНИЧКЕ САРАДЊЕ ВРАЊА И ТУТИНА ОСНАЖИВАЊЕМ ДЕВОЈЧИЦА И ЖЕНА ПРИПАДНИЦА ЕТНИЧКИХ МАЊИНА”

Удружење грађана НЕКСУС Врање је у оквиру пројекта „Унапређење међуетничке сарадње Врања и Тутина оснаживањем девојчица и жена припадница етничких мањина и умрежавање релевантних актера из локалних средина” организовало састанак заговарања са представницима институција.

2. децембар 2019.

ЗА ДОМОВЕ ЗДРАВЉА ШИРОМ СРБИЈЕ ИЗДВОЈЕНО 2,3 МИЛИОНА ЕВРА

Београд  - Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар уручио је уговоре о финансирању и реализацији пројеката усмерених на унапређење квалитета услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, у укупној вредности 2,3 милиона евра.

2. децембар 2019.

ТРЕНИНГ О ЈАВНОМ ЗАСТУПАЊУ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Форум цивилне акције Форца, као локални Ресурс центар, организује тренинг за јавно заступање.

2. децембар 2019.

ОБЈАВЉЕН ВОДИЧ ЗА ТРАНСПАРЕНТНО ФИНАНСИРАЊЕ УДРУЖЕЊА И ДРУГИХ ОЦД ИЗ БУЏЕТСКИХ СРЕДСТАВА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина, је објавила треће измењено и допуњено издање „Водича за транспарентно финансирање удружења и других организација цивилног друштва из буџетских средстава локалних самоуправа“.

«Претходна страна