Архива вести
                   

ДОМ ЗДРАВЉА: ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НЕДЕЉУ

17. мај 2024.

Превентивни општи кардиолошки прегледи, који подразумевају мерење крвног притиска, ЕКГ запис, основну крвну слику и мерење шећера у крви обављаће се у недељу (19. мај) у Дому здравља Бујановац, у периоду од 8 до 17 часова. Поред тога, у служби за радиолошку дијагностику радиће се и ултразвук абдомена.

-Прегледи се спроводе под покровитељством Министарства здравља, а акценат је као и до сада на особама које немају дијагностиковану болест, јер су превенција и рана дијагностика од пресудног значаја у раном откривању и могућности потпуног излечења многих болести – каже директорка Дома здравља у Бујановцу др Далиборка Павловић.

Прегледе ће, додаје, обављати специјалиста опште медицине који ће мерити крвни притисак, ЕКГ и одредити ниво шећера у крви, док ће се у служби за лабораторијску дијагностику радити обична крвна слика, без биохемије. Ултразвук абдомена радиће се у служби за радиолошку дијагностику.

Подсетимо, до сада су се у бујановачком Дому здравља организовали интернистички и кардиолошки превентивни прегледи, затим прегледи штитне жлезде, ПСА тестови који откривају рану фазу карцинома простате, ултразвучни прегледи дојке и општи прегледи.

Извор: bujanovacke.co.rs

Пише: И. Јовановић



 

 

homescontents