Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ „СВИ ЗАЈЕДНО ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ"

27. новембар 2019.

На основу меморандума о сарадњи и поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Амбасада Француске у Србији и Француски институт у Србији, објавили су јавни позив за учешће на конкурсу “Сви заједно за родну равноправност“који је намењен ученицима и ученицама средњих школа у Републици Србији и треба да допринесе борби против родних стереотипа и насиља над женама.

Циљ конкурса је превенција родних стереотипа и свих облика родно заснованог насиља и дискриминације. Кандидати могу учествовати појединачно или у групи, а своју пријаву, која може да буде у облику текста, видеа, фотографије, музике или у неком другом облику, могу послати до 25. фебруара 2020. године.

Учесници Конкурса  „Сви заједно за родну равноправност“ своје радове могу послати поштом на следећу адресу: Француски институт у Србији, Змај Јовина 11, 11000 Београд (уз назнаку: „За конкурс „Сви заједно за родну равноправност“) или електронским путем на:  nediskriminacijizena@institutfrancais.rs

Резултати конкурса „Сви заједно за родну равноправност“ биће објављени 6. марта 2020. године, а званична додела награда биће организована 9. марта поводом  Међународног дана жена.

Додатне информације о конкурсу су доступне на http://www.institutfrancais.rs/doc/jednakost-polova-konkurs.pdf i na http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/opsti-konkursi-i-javni-pozivi/

Извор: Француски институт у Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Координационо тело