Архива вести
                   

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИПАРД МЕРУ М3 ЗА ПРЕРАДУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА (РОК: 24. ФЕБРУАР 2020)

29. новембар 2019.

Управа за аграрна плаћања je расписала Трећи јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства.

Предмет овог Јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у вези са изградњом, као и набавком нове опреме и механизације. Обухваћени су сектори млека, меса и воћа и поврћа, јаја и грожђа,dok se захтев за одобравање пројекта може  поднети само у оквиру једног сектора за једну или више инвестиција.

По овом Јавном позиву опредељена су средства у износу од 5.412.941.299 динара, а висина подстицаја је 50%, односно 60% прихватљивих трошкова за инвестиције у области управљања отпадом и отпадним водама.

Минималан износ подстицаја које корисник може да оствари у оквиру свих сектора је 10.000 евра, док је максимални подстицај у оквиру сектора воћа и поврћа, сектора меса, јаја и грожђа милион евра, док у сектору млека корисници могу да остваре подстицај и од два милиона евра.

Рок за подношење захтева је 24. фебруар 2020. године.

Информације о комплетној консултантској услузи на спровођењу ИПАРД II М3 јавном позиву можете пронаћи на линку: http://subvencije.rs/ipard-subvencije/ .

Комплетан текст Јавног позива и осталу документацију можете да погледате на http://subvencije.rs/vesti/javni-poziv-za-ipard-meru-m3-za-preradu-poljoprivrednih-proizvoda/

Извор: Субвенције у пољопривреди и Координационо тело