Архива вести
                   

ЗА ФИРМЕ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ 40 МИЛИОНА ДИНАРА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ОД КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛA

28. новембар 2019.

Бујановац – Од 16 предузетника којима су уручени уговори о додели бесповратних средстава из Координационог тела Владе Републике Србије за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа, седморица су из Бујановца и они ће за унапређење пословања својих фирми добити 19 милиона динара.

За 7 фирми из Прешева опредељено 17 милиона, а 3,8 милиона динара ће добити два предузетника у Медвеђи.

Председник Координационог тела, Зоран Станковић је приликом уручења уговора у бујановачком Дому културе рекао да се очекује да се овим средствима обезбеди запошљавање 40-50 нових радника.

„На запошљавања су се обавезали привредници који су добили субвенције и управо је отварање нових радних места оно чему тежимо“, истакао је Станковић.

Он је нагласио да је Координационо тело од 2012. године, не рачунајући ову, на име бесповратних средстава за привреду издвојило 277 милиона динара што је резултирало упошљавањем 254 радника.

„Надам се да ће вам овај новац помоћи у пословању, да ћете постићи много боље резултате и да ћете оправдати указано поверење“, поручио је Станковић предузетницима.

Председник општине Бујановац, Шаип Камбери оценио је да су субвенције Координационог тела драгоцен подстрек развоју бизниса и да ће се заједно са председником Координационог тела, Зораном Станковићем и колегама из Прешева и Медвеђе здушно залагати да програм буде настављен, јер је, како каже, то један од најбољих начина да се инвестира у будућност овог подручја.

„Посебно ми је драго што су бујановачке фирме добиле нешто више од 19 милиона. Надам се да ће тај новац бити употребљен и за развој капацитета, али и за отварање радних места на територији наше општине“, рекао је Камбери.

Небојша Манасијевић, представник фирме Манасијевић Д.О.О. из Кленика, која производи грађевинску столарију, рекао је да ће субвенција од 2,7 милиона динара бити искоришћена за набавку опреме.

„Тренутно имамо 7 запослених, план је да примимо 3-4 нова радника и повећамо производњу. Координационо тело доделом ових бесповратних средстава утиче, поред осталог, и на останак младих на селу“, рекао је Манасијевић.

Произвођач пелета, СЗР „Бансек“ из Бујановца, ће бити финасинсиран са 3 милиона динара за отварање нове производне линије.

„Укупно ћемо инвестирати 5,5 милиона динара у повећање капацитета, а запослићемо 5 нових радника“, рекао је власник, Љиман Сељими.

Привредници ће новац добити почетком децембра.

Извор: Бујановачке и Координационо тело