Архива вести
                   

СТИПЕНДИЈЕ БРИТАНСКЕ ФОНДАЦИЈЕ - BRITISH SCHOLARSHIP TRUST 2019

16. jануар 2019.

Британска фондација (British Scholarship Trust) је задужбина која својим стипендијама омогућава  сусрет између Британских и младих, талентованих  истраживача са територије бивше Југославије. Циљ Фондације је да подстакне стицање и размену  знања и вештина потребних за развој младих истраживача као и да подстакне вештину критичког мишљења у различитим научним дисциплинама.

Британска фондација (British Scholarship Trust) додељује стипендије постдипломцима са територије бивше Југославије за обављање специјалистичких студија у Уједињеном Краљевству.

Годишње се додели 10 до 15 стипендија.

Трајање стипендије је од 1 до 3 месеца.

Стипендија од 900 фунти месечно за студијски борвак изван Лондона, односно 1000 фунти за кандидате на студијама у Лондону намењена је за трошкове живота. Стипендије не покривају трошкове школарине. Трошкове пута сносе заинтересовани кандидати или њихова матична институција.

Заинтересовани кандидати морају имати мање од 30 година у време почетка студијског боравка.

Стипендије се додељују на основу академских заслуга, познавања енглеског језика, способности да предложено истраживање реализујете током истраживачког боравка у Уједињеном Краљевству и потенцијалне користи посете вашем истраживању и матичној институцији.

Пријавни формулар можете наћи на адреси: http://www.britishscholarshiptrust.org/bstform.htm

Пријаве треба доставити Министарству просвете и науке Републике Србије, Сектор за развој образовања и међународну просветну сарадњу, Немањина 22-26, 11000 Београд

Рок за пријаву је 1. март 2019. Године.

Напомена: Одвојени су процеси пријаве за стипендију и за студијски боравак на жељеној истраживачкој институцији.

Више о овом програму стипендија и начину пријаве можете видети на адреси: http://www.britishscholarshiptrust.org/

Извор: Британска фондација и Координационо тело