Архива вести
                   

НОВОФОРМИРАНЕ ОПШТИНСКЕ КОМИСИЈЕ ПОЧИЊУ СА РАДОМ

16. jануар 2019.

Бујановац – Новоформиране општинске комисије за доделу подстицајних средстава  и вредновање пројеката из области културе, спорта и удржења грађана, према речима председника општине Шаипа Камберија, крећу са радом како би се конкурси расписали најкасније до краја јануара.

На седници Општинског већа за председника Комисије за доделу подстицајних средстава за предузетнике именован је Енис Салиху, шеф Канцеларије за локални економски развој, а међу члановима су и Рахим Салихи из кабинета председника, затим Зоран Спасић, Ненад Стајић, Јелена Младеновић и Фазлија Мисими.

Шаип Камбери је рекао да се чланови ових тела бирају из редова радника администрације и да су већ три године заредом углавном исти чланови комисија.

„С обзиром да нисмо имали примедбе на њихов рад закључили смо да су добро радили свој посао и да треба да наставе“, закључио је Камбери.

Он је нагласио да за ангажовање у овим комисијама чланови добијају паушал од 3.000-5.000 динара и то не на месечном нивоу већ за целокупан рад током спровођења поступка.

За поступак доделе субвенција за пољопривреду се чека сагласност ресорног министарства, док ће одлука о датуму расписивања конкурса за финансирање медија бити донета у наредних неколико дана. 

Подстицаји за предузетнике укупно износе 10 милиона динара, за спорт је предвиђено 9,5 милиона, за удружења грађана 3, за медије 5 милиона, а културно – уметничка друштва ће добити укупно 2 милиона динара.

Извор: Бујановачке и Координационо тело