Архива вести
                   

КЛУБ ПРИВРЕДИКА, ГОДИНУ И ПО ОД ОСНИВАЊА

25. jануар 2019.

Бујановац – Годину и по дана од оснивања Клуба привредника у Бујановцу, главни иницијатор удруживања директора неколико бујановачких фирми, народни посланик Ненад Митровић, оцењује да је урађено много, а отварање новог погона Јумка наводи као заслугу Клуба.

Клуб привредника основан је са циљем да, како је речено, заједничким наступом пред државним и локалним институцијама раде на остваривању интереса привредника и превазилажењу заједничких проблема.

Након више од годину дана, Митровић каже да је поносан на остварене резултате овог удружења.

„Најзначајнији резултат рада Клуба привредника је нова Јумкова фабрика у Бујановцу, која сада има преко 100 запослених“, истакао је Митровић.

Обајшљавајући какве могу бити заслуге удружења бујановачких привредника за отварање новог погона једне врањске компаније, Митровић је рекао:

„Наш циљ је и отварање нових радних места, па смо у Клубу дошли до идеје да покушамо са Јумком, државном компанијом која је једина у том тренутку била у могућности да нам помогне и отвори фабрику у Бујановцу“.

Иначе, нови погон Јумка отворен је у фебруару 2018. године у згради некадашњег Југпромета, у шта је некадашњи врањски гигант, по Митровићевим речима, уложио преко 20 милиона динара.

„Из те нове фабрике се у буџет општине на годишњем нивоу слива између 10-12 милиона динара кроз порезе и доприносе“, истиче Митровић.

Извор: Бујановачке и Координационо тело