Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ПОСАО У ДОМУ ЗДРАВЉА У БУЈАНОВЦУ

24. jануар 2019.

Бујановац – Конкурс за запошљавање лекара, медицинских сестара и немедицинског особља у бујановачком Дому здравља објављен је на сајту Националне службе за запошљавање, а према речима заменика председника општине Бујановац Стојанче Арсића, предност кандидатима из Бујановца, обезбедиће „неформална препорука“ локалне самоправе руководству Дома здравља.

С обзиром да условима конкурса није дозвољено  прописати место становања кандидата, питали смо Арсића на који начин ће Бујановчани бити фаворизовани у односу на друге, јер је управо он то гарантовао пре расписивања конкурса.

„Уколико се јави више кандидата, који испуњавају једнаке услове, предност ће имати они из Бујановца, јер се свуда тако ради и то је исправан начин“, каже Арсић и додаје да се „раније о томе није водило рачуна па се сада плаћају позамашне цифре за путне трошкове“.

Он је нагласио да ће кандидати са стране бити запошљавани једино у случају да у Бујановцу нема кадрова за одређено радно место.

„Препоруке локалне самоуправе се не придржавају сви, али ће у случају Дома здравља хоће сигурно“, истакао је Арсић.

Конкурс за рад на одређено време од 3 месеца је расписан за 6 доктора медицине, 1 стоматолога, 7 медицинских сестара, 2 возача и 2 спремачице.

Комплетан текст конкурса можете видети OВДЕ.

Извор: Бујановачке и Координационо тело