Архива вести
                   
24. јун 2016.

„С ТАМАРОМ У АКЦИЈИ“НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Лесковац – Други серијал емисија “С Тамаром у акцији”, у којем се реновирају домови угрожених породица, а који ће се на РТС- у емитовати од јесени, реализоваће се у четири округа на југу Србије: Јабланичком, Пчињском, Нишавском и Топличком.  Тим поводом јуче је у кабинету градоначелника Лесковца одржан разговор са ауторима поменутог ТВ серијала.

24. јун 2016.

ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ГОВЕДА ПРОТИВ „КВРГАВЕ КОЖЕ”

Ниш - Директор Ветеринарског специјалистичког института у Нишу Милош Петровић потврдио је да ће у местима на подручју Пчињског и Јабланичког округа данас почети вакцинација говеда против „нодуларног дерматитиста", односно болести познате као „квграва кожа".

23. јун 2016.

ПОЧЕТАК ВАКЦИНАЦИЈЕ ПРОТИВ БОЛЕСТИ ГОВЕДА „КВРГАВА КОЖА”

Бујановац, Медвеђа – Сточари на југу Србије су претрпели велику штету због болести познате као „квргава кожа” говеда. Пре две недеље је Пчињски округ проглашен угроженим, а општине Бујановац и Босилеград зараженим подручјима. Болест говеда је затим потврђена и у општини Медвеђа, као и у Трговишту, Сурдулици и Врању.  

23. јун 2016.

ФК „ЈАБЛАНИЦА” ИЗ МЕДВЕЂЕ ПОБЕДИО НА ТУРНИРУ У НЕМАЧКОЈ

Медвеђа - Компанија „Лајфстон Капитал”, која управља рудником „Леце” код Медвеђе, омогућила је фудбалском клубу „Јабланица" из општине Медвеђа да отпутује у Немачку на међународни турнир, на којем је тај клуб освојо прво место и шампионски пехар.

23. јун 2016.

ОКО ТИМ – ПОЗИВ ЗА ОБУКУ „ДОБРО ЈЕ ЗНАТИ, НАПОР СЕ ИСПЛАТИ”

„Организација креативног окупљања" ОКО вас позива на низ активности под називом „Добро је знати, НАПОР се исплати", које ће се одржавати минимум два пута недељно у периоду од 22. јуна до 31. јула 2016. године у Београду. Различите активности, које ће се одвијати на различитим местима, намењене су младима узраста од 15 до 25 година који желе да ојачају своје вештине у области тражења посла.

22. јун 2016.

ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА КАНДИДАТА НА СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Служба Координационог тела Владе Републике Србиjе за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу обавештава заинтересоване да у четвртак, 23. јуна, на Одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу почиње пријава кандидата за упис студената на  прву годину основних академских студија у школској 2016/2017 години.

22. јун 2016.

У МЕДВЕЂИ НЕМА НОВИХ СЛУЧАЈЕВА БОЛЕСТИ „КВРГАВЕ КОЖЕ”

Медвеђа - Председник општине Медвеђа Небојша Арсић изјавио је да на територији те општине протеклих дана није било нових случајева обољевања стоке од болести „квргаве коже“.

22. јун 2016.

ОБЈАВЉЕН КОНКУРС У ОКВИРУ ЕИДХР ПРОГРАМА

Делегација Европске уније у Србији објавила је позив за предлоге пројеката у оквиру Европског инструмента за демократију и људска права (ЕИДХР), за које је обезбеђен укупан износ од 1.750.000 евра. Одобреним пројектима биће додељени грантови у висини од 50.000 до 300.000 евра.

21. јун 2016.

У БУЈАНОВЦУ НЕМА НОВИХ СЛУЧАЈЕВА „КВРГАВЕ КОЖЕ”

Бујановац - Директор Ветеринарске станце у Бујановцу Миодраг Милковић рекао је да је завршенo запрашивање инсеката из вадуха на територији општине Бујановац и додао да на тој територији протеклог викенда није било нових случајева обољевања говеда од болести „квргаве коже“.

21. јун 2016.

ПРОГРАМ УЈЕДНИЊЕНИХ НАЦИЈА ЗА РАЗВОЈ: ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

У оквиру пројекта „Унапређивање ревизије на локалном нивоу за ефикасније управљање јавним финансијама“, Програм Уједињених нација за развој расписао  је конкурс за организације цивилног друштва у области унапређења сарадње између локалних самоуправа и цивилног сектора и медија.

«Претходна страна   Следећа страна»