Архива вести
                   

КОСИДБА НА МАРОВЦУ - 30.06.2016.

30. јун 2016.

Медвеђа - Туристичка организација општине Медвеђа организује у суботу, 2. јула ове године, 17. „Косидбу на Маровцу“ у селу Маровац, на Перовића ливадама, која окупља најбоље косаче из Горње Јабланице.

Организацију ове туристичке манифестације помогли су и Месна заједница Маровац и Завичајно удружење „Китка“. Манифестација се традиционално одржава сваке прве суботе у јулу и уврштена је у календар манифестација Туристичке организације Србије. 
 
Манифестација почиње у 11 часова, а око 16 часова је предвиђено свечано проглашење победника и додела награда. 
 
Уз централно такмичење косача, одржаће се и пратећа надметања у бацању камена с рамена, скоку у даљ, надвлачењу конопца, пењању уз конопац, гађању из ваздушне пушке и трци Рид – Чаир за младе од 12 до 16 година.За победнике пратећих надметања обезбеђене су скромне новчане награде.
 
Сви који желе да учествују треба да понесу своју ручну косу, док је за такмичење у пратећим надметањима обезбеђена потребна опрема. 
 
Све информације у вези манифесатације можете добити од Драгана Денића (064/826-9492) и Душана Перовића (064/3139210).  
 
Дан пре косидбе на Маровцу, у петак 1. јула 2016. године, са почетком у 21 час, одржаће се вече „Завичајаца“, на коме ће бити презентована усмена традиција Горње Јабланице.
 
Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело