Архива вести
                   

ДЕЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ У БЕОГРАДУ

28. јун 2016.

Београд - Градски менаџер Горан Весић угостио је јуче у Старом двору децу из Предшколске установе „Младост”из Медвеђе, која су била у једнодневној посети Београду.

Истакавши да Београд не припада само Београђанима већ свим грађанима Србије, Горан Весић пожелео је добродошлицу најмлађим становницима Медвеђе:

„Верујем да је ово само почетак сарадње Медвеђе са неком од наших градских општина, као што верујем и да деца из Београда треба да обилазе Србију како би упознала своју земљу. Београд има посебну одговорност да ради на развоју општина у Србији, нарочито у оквиру размене младих људи и културне сарадње. У Старом двору деца су данас имала прилике да виде значајан део српске историје и надам се да ће се пракса узајамних посета наставити и у будућности”, истакао је градски менаџер.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић изразио је задовољство посетом и истакао жељу да и Београђани посећују ту општину. Арсић је као посебан квалитет издвојио природне лепоте општине Медвеђа, као и места попут Сијаринске Бање, Ђавоље вароши, Јустинијане приме, Пролом Бање и других места по којима је тај крај познат.

Деца из Медвеђе су, осим Старог двора, обишла и општину Вождовац, Авалски торањ и Јајинце, Београдски зоолошки врт и Калемегдан.

Извор: Танјуг, Политика и Координационо тело