Архива вести
                   
23. новембар 2016.

ОБУКЕ ЗА ПОСАО

Београд - Десет општина са југоистока и југозапада Србије ће уз подршку Европске уније  и Владе Швајцарске, преко развојног програма Европски Прогрес, спровести програме за унапређење знања и вештина ради повећања запослености међу грађанима који спадају у рањиве групе становништва.

23. новембар 2016.

КОНКУРС ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Деца од 6 до 18 година, ученици основних и средњих школа из Бујановца, могу да се пројаве на конкурс за лого кампање која се бави промоцијом дечијих права. Тема кампање је подизање свести о кршењу права и механизама заштите права детета, а конкурс расписује Отворени клуб и седам партнерских организација.

23. новембар 2016.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА И МИНИСТАРКА ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ ПОСЕТИЛИ ПРЕШЕВО И БУЈАНОВАЦ

Прешево – Бујановац - Зоран Станковић, председник Координационог тела, и Ана Брнабић, министрка за државну управу и локлану самоуправу, посетили су општине Прешево и Бујановац.

22. новембар 2016.

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ О БЕКИМУ ФЕХМИУ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Новинар, публициста и преводилац Фахри Муслиу промовисао је у Бујановцу монографију „Беким Фехмиу – Одисеј Косова”. Монографија садржи осам поглавља и почиње поглављем „Самоубиство као лични чин”. Књига садржи и бројне интервјује које је Фехмиу давао током живота.

 

22. новембар 2016.

ОБНОВА ТРИ ДЕОНИЦЕ ЖЕЛЕЗНИЧКОГ КОРИДОРА 10 ОД НИША ДО ПРЕШЕВА

Прешево – Радови на реконструкцији три деонице железничког коридора 10 између Ниша и Прешева, укупне дужине 46.5 километара, теку по плану, а њихов завршетак се очекује до маја наредне године, саопштила је Железница Србије.

22. новембар 2016.

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОБОЉШАЊЕ ЕКОНОМСКОГ ПОЛОЖАЈА ЖЕНА

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања расписало је Конкурс за подношење предлога пројеката чијом реализацијом ће се унапређивати равноправност жена и мушкараца у Републици Србији. Мере планиране пројектним активностима треба да буду у складу са планираним мерама Националне стратегије.

21. новембар 2016.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ 21.11.2016.

Позивамо вас да у уторак 22. новембра испратите посету министарке државне управе и локалне самоуправе, Ане Брнабић и председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зорана Станковића, општинама Прешево и Бујановац.

21. новембар 2016.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО СУБВЕНЦИОНИСАЛО 15 ФИРМИ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

Бујановац –  Власницима 15 малих и средњих предузећа и предузетницима из општина Прешево, Бујановац и Меедвеђа, који су учествовали на  конкурсу Службе Координационог тела, додељено је 40 милиона динара бесповратних средстава као подстицај даљем развоју и запошљавању нових радника.

21. новембар 2016.

ХРАНА СА ЈУГА НА САЈМУ У БЕОГРАДУ

Бујановац – Посредством Привредне коморе Лесковац, око двадесет произвођача из Пчињског и Јабланичког округа изложиће своје производе на традиционалном Сајму етно хране и пића у Београду. Председник Горан Јовић рекао је да ће комора традиционално обезбедити за своје партнере  закуп простора на сајмишту.

21. новембар 2016.

САРАДЊА СА ПЧЕЛАРИМА ИЗ КУМАНОВА

Бујановац – Председници бујановачког Пчеларског удружења „Полен 2012“и Удружења пољоприведних произвођача из Куманова, Зарије Митић и Момчило Трајковски, потписали су у Бујановцу меморандум о прекограничној сарадњи.

«Претходна страна   Следећа страна»