Архива вести
                   
18. новембар 2016.

„ВОЈНА АКАДЕМИЈА 3“ 29. НОВЕМБРА

Бујановац – У биоскопској сали Дома културе “Вук Караџић” у Бујановцу 29. новембра 2016. године биће приказан најновији део омиљеног филмског серијала „Војна академија 3 – Нови почетак”. 19 дана након појаве овог домаћег остварења у биоскопима Србије, јунаци популарне Војне академије стижу на југ Републике. Почетак пројекције у бујановачком биоскопу најављен је за 18.20 часова. Цена улазнице је 250 динара.

18. новембар 2016.

ПРВА НАГРАДА ЗА ФРЕНКИЈЕВ ФИЛМ “БАЗЕН”

Врање - Документарни филм „Базен", у режији Слађана Стојановића Френкија и у продукцији дописништва Радио Телевизије Србије у Врању, освојио је прву награду на 9. међународном фестивалу документарног филма "Roma Life" који је одржан у Будимпешти, у Мађарској.

18. новембар 2016.

ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО 18.11.2016.

Конкурс за нови, осми, циклус националног донаторског програма „Покрени се за посао“, који спроводи НВО Енека, уз подршку компаније „Филип Морис” у Србији, отворен је 25. октобра и трајаће до 31. јануара наредне године. Програм има за циљ да подржи покретање и унапређење малих и породичних предузећа широм Србије.

17. новембар 2016.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ОБЕЗБЕДИЛО ШКОЛСКЕ ТОРБЕ И ПРИБОР ЗА СВЕ ПРВАКЕ ИЗ МЕДВЕЂЕ

Медвеђа – Зоран Станковић, председник Координационог тела посетио је Основну школу „Горња Јабланица“ и ученицима првог разреда доделио школске торбе и прибор које је обезбедило Координационо тело. У склопу ове редовне активности, Координационо тело је за прваке са територије општине Медвеђа обезбедило укупно 86 комплета прибора и школских торби.

17. новембар 2016.

АСБ ДОНИРАО ОПРЕМЉЕНЕ КРЕВЕТЕ ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ У ПРЕШЕВУ

Прешево - Немачка организација АСБ допремила је у Прихватни центар за мигранте у Прешеву и у њему  поставила 50 кревета са душецима, постељином и прекривачима. Кревети су донација Министарства спољних послова Немачке и допринеће да избеглице и мигранти у центру имају што боље услове за боравак током зиме.

17. новембар 2016.

УГОВОРИ О ДОДЕЛИ ГРАНТОВА У ВРЕДНОСТИ ОД 50.000 ДОЛАРА

Београд - Фондација „Ана и Владе Дивац“ је потписала уговоре са шест локалних организација цивилног друштва  о додели грантова за јачање њихових организационих капацитета, у укупној вредности од 50.000 долара.

17. новембар 2016.

ПРЕДСТАВА „ЛАЖИ“ ПОБЕДНИК ФЕСТИВАЛА АЛБАНСКЕ КОМЕДИЈЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево  - Представа „Лажи” освојила је четири прве награде на традиционалном фестивалу „Дани албанске комедије” у Прешеву. Организатор фестивала Афеида Борићи је изјавила да су представи „Лажи”, коју је режирао Кастриот Саћипи, припале награде за најбољу представу, режију и главну мушку и споредну женску улогу.

17. новембар 2016.

ВОЈНИ АВИОНИ НАД ЈУГОМ СРБИЈЕ

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Војска Србије је саопштила да ће војни авиони из саства 98. Ваздухопловне бригаде надлетаати јужни  део Србије током наредна два дана.

16. новембар 2016.

ИНФОРМАЦИЈА У ВЕЗИ ЈАВНЕ НАБАВКЕ ШКОЛСКОГ ПРИБОРА И ТОРБИ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ ПОЛАЗЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНИХ ШКОЛА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ШКОЛСКЕ 2016./2017. ГОДИНЕ

И ове године, организована је и спроведена јавна набавка школског прибора и школских торби (ранчева) за ученике који полазе у први разред основних школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа школске 2016./2017. године.

16. новембар 2016.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 16.11.2016.

Председник Координационог тела, Зоран Станковић, боравиће у четвртак и петак 17. и 18.новембра у општинама Медвеђа и Бујановац.

Позивамо вас да у четвртак 17. новембра у 12 часова и 30 минута у  Основној школи „Горња Јабланица“ присуствујете додели школског прибора ђацима првацима.

«Претходна страна   Следећа страна»