Архива вести
                   

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО СУБВЕНЦИОНИСАЛО 15 ФИРМИ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ

21. новембар 2016.

Бујановац –  Власницима 15 малих и средњих предузећа и предузетницима из општина Прешево, Бујановац и Меедвеђа, који су учествовали на  конкурсу Службе Координационог тела, додељено је 40 милиона динара бесповратних средстава као подстицај даљем развоју и запошљавању нових радника.

 У малој сали Дома културе у Бујановцу, њима су  уручени  уговори а субвенције је добило 8 фирми из Бујановца, 6 из Прешева и једно предузеће из Медвеђе.

Зоран Станковић, председник Координационог тела рекао је да је додела бесповратних средстава, пету годину заредом, доказ улагања у економски развој ове три општине. Он је додао да су  укупна додељена средства у том периоду преко 2 милиона евра.

 „ Нама је приоритет запошљавање што већег броја људи. До сада је до посла дошло преко 200 људи у фирмама којима су додељена бесповратна средства а у том правцу треба да се иде и у наредном периоду. Што се тиче контроле правилног трошења додељених средстава, морам да истакнем да је та контрола перманентна“, рекао је Станковић.

Догађају су присуствовали и председници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, Шћиприм Арифи, Шаип Камбери и Небојша Арсић. Они су се обратили представницима фирми које су добиле субвенције и истакли да оваква брига државе пуно значи овим трима општинама на југу Србије. Они су позвали привреднике из својих општина да се активније укључе и узму учешће на конкурсима других министарстава и фондова.

Извор: Координационо тело