Архива вести
                   
25. октобар 2016.

НА УСАВРШАВАЊЕ У ИНОСТРАНСТВО: ВАСПИТАЧИ, УЧИТЕЉИ, НАСТАВНИЦИ, ПЕДАГОЗИ И ПСИХОЛОЗИ ИЗ ШКОЛА

Прешево, Бујановац, Медвеђа - На усавршавање у иностранство убудуће ће моћи да иду васпитачи из вртића, као и учитељи, наставници, педагози и психолози из школа. Довољно је само да образовне установе у којима раде спреме конкурсне пријаве за програм ЕУ Еразмус плус.

25. октобар 2016.

КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНУ ЈЕДНОГОДИШЊУ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

Грантид Центар за друштвено одговорни консалтинг позива организације цивилног друштва да конкуришу за бесплатну једногодишњу стручну подршку у развоју и прикупљању средстава. У оквиру своје социјалне мисије, Грантед расписује први позив под називом Добар дан за грант, на основу кога ће три одабране организације цивилног друштва у периоду од годину дана добити бесплатну стручну подршку неопходну за организациони развој и самостално прикупљање средстава.

25. октобар 2016.

У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ НЕМА БОЛЕСТИ „ПЛАВОГ ЈЕЗИКА“

Бујановац –  „На подручју Пчињског округа  нема болести плавог језика која напада овце, козе  и говеда, а углавном је преносе комарци“, рекао је Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице у Бујановцу, чији делокруг надлежности, осим бујановачке, покрива и прешевску општину.

24. октобар 2016.

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Медвеђа - У Медвеђи је одржана 9.седници Скупштине општине, а на дневном реду биле су две тачке, од којих је једна доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Медвеђа за 2016.годину.

24. октобар 2016.

У ДОМ ЗДРАВЉА У БУЈАНОВЦУ СТИГЛО 1.100 ВАКЦИНА

Бујановац – „Сви грађани који желе да на време стекну иминитет на вирус сезонског грипа могу да се вакцинишу у Дому здравља у Бујановцу“, каже др Лела Јовановић, директорка ове здравствене установе „Допремљено је 1.100 доза вакцина за бесплатну вакцинацију“, каже она.

24. октобар 2016.

КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ МЛАДИХ У ПРОГРАМУ РАДНИХ ПРАКСИ

Београдска отворена школа (БОШ) позива младе са територије Србије да се пријаве за учешће у програму квалитетних радних пракси који БОШ реализује у партнерству са Привредном комором Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта, Solidar Suisse – Канцеларије у Србији, као и Америчке привредне коморе (AmCham).

21. октобар 2016.

НАСТАВАК ПОМОЋИ ЗА „СИМПО“

Врање, Бујановац - Производне погоне „Симпа“ у Врању и Бујановцу посетили су Милун Тривунац, државни секретар у Министарству привреде, Драган Угричић помоћник министра у том министарству, Слађана Бацковић, директорка Фонда за развој Србије и Дејан Вукотић, директор Агенције за осигурање финансирања извоза.

21. октобар 2016.

У ВРАЊУ ДОДЕЉЕНЕ ЗАХВАЛНИЦЕ ПОВОДОМ ЗАЈЕДНИЧКОГ МЕДИЦИНСКОГ АНГАЖОВАЊА

Врање - Додела захвалница за подршку и помоћ у реализацији заједничког ангажовања медицинских тимова Министарства одбране, Војске Србије и Националне гарде Охаја на територији Пчињског управног округа одржана је  у сали Дома Војске у Врању.

21. октобар 2016.

КУД „СОКО“: ЧЕШКА УМЕСТО УКРАЈИНЕ

Бујановац – Мада је било најављено да ће крајем новембра боравити у Украјини, двадесетак чланова бујановачког Културно уметничког друштва „Соко”, 2. новембра ове године отптоваће у Чешку.

21. октобар 2016.

ВИШЕ УЛАГАЊА У ОЖИВЉАВАЊЕ ЧУВЕНОГ ИСТОРИЈСКОГ ЛОКАЛИТЕТА ЦАРИЧИН ГРАД

Лесковац, Медвеђа - Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, начелник Јабланичког управног округа Божидар Стојиљковић, председници општина Медвеђа, Бојник, Власотинце, и заменик председника општине Лебане присуствовали су радном састанку на коме се говорило о плановима о заједничким улагањима у оживљавање чувеног историјског локалитета Царичин град, недалеко од Лебана.

«Претходна страна   Следећа страна»