Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ МЛАДИХ У ПРОГРАМУ РАДНИХ ПРАКСИ

24. октобар 2016.

Београдска отворена школа (БОШ) позива младе са територије Србије да се пријаве за учешће у програму квалитетних радних пракси који БОШ реализује у партнерству са Привредном комором Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта, Solidar Suisse – Канцеларије у Србији, као и Америчке привредне коморе (AmCham). Програм пракси се спроводи другу годину за редом у оквиру пројекта „Праксам II – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе“. Кроз прошлогодишњи програм је прошло 30 младих људи, у 16 привредних субјеката из 6 места у Србији, од којих је 12 током праксе или непосредно након завршетка добило запослење, а још 10 је наставило праксу.

Програм Праксам је сачињен у складу са концептом квалитетне стручне/радне праксе. Инсистира се на примењивању стандарда квалитета за реализацију пракси, како би млади стекли прилику да се брзо и ефикасно укључе на тржиште радне снаге и постану конкурентни на том тржишту, односнода лакше и брже дођу до жељеног посла!

Конкурс је отворен за мотивисане младе који желе да стекну квалитетно радно искуство кроз праксу у привредним субјектима широм Републике Србије. Поред прилике за учење и стицање радног искуства, Београдска отворена школа ће младим практикантима обезбедити и скромну новчану надокнаду у износу трошкова топлог оброка и локалног превоза, додатне обуке о радној етици и управљању каријером, као и могућност за професионално повезивање и умрежавање. Сваком од изабраних практиканата ће бити додељен ментор/и из привредног субјекта у којем се реализује пракса.

Отворене су практикантске позиције у 19 компанија из 6 места. Пракса траје 4 месеца , у периоду од новембра/децембра 2016. године до краја марта 2017. године.

Рок за слање неопходне документације и попуњавање формулара је 26. октобар 2016. године.

Више информациј а о конкурсу је доступно на http://prakse.bos.rs/prijava.html

Извор: Београдска отворена школа и Координационо тело