Архива вести
                   

НАСТАВАК ПОМОЋИ ЗА „СИМПО“

21. октобар 2016.

Врање, Бујановац - Производне погоне „Симпа“ у Врању и Бујановцу посетили су Милун Тривунац, државни секретар у Министарству привреде, Драган Угричић помоћник министра у том министарству, Слађана Бацковић, директорка Фонда за развој Србије и Дејан Вукотић, директор Агенције за осигурање финансирања извоза.

Након обиласка, државни секретар Тривунац је изјавио да су одушевљени оним што су видели, посебно ако се има у виду ситуација у којој се „Симпо“налазио пре извесног времена.

„Влади Србије је веома стало да ситуација буде што боља, јер је „Симпо“ један од најзначајнијих привредних субјеката на југу Србије. Влада, министарство и надлежне државне институције ће и даље помагати „Симпу“, пре свега преко Фонда за развој и Асоцијације за финансирање извоза”, најавио је Тривунац и захвалио се директору и менаџменту „Симпа“ на до сада учињеном.

Он је најавио и завршетак процеса реструктурирања врањске компаније.

„Зависна друштва која немају сличности са основном делатношћу, као што су „Симпо цвеће“, „Кондива“ и друге, ће ићи у процес приватизације, како би се финансирала основна делатност.
Циљ нам је да до краја године финансијски стабилизујемо фирму и да се измире заостала дуговања према радницима. Циљ нам је и да задржимо садашњи број запослених, а када је реч о приватизацији, морамо да пронађемо поузданог партнера, а заинтересованих има,” рекао је Тривунац.

Генерални директор „Симпа“ Слађан Дисић је изјавио да компанија има доста послова, нарочито у опремању хотела и пословних простора, као и купаца из земље и иностранства.

„Најважније је да „Симпо“ добро функционише, редовно исплаћује зараде запосленима и редовно измирује све обавезе према локалној самоуправи и локалним јавним предузећима, по чему се суштински разликује од фирме од пре две године. Запослени и грађани Врања могу бити потпуно сигурни да ће „Симпо“ опстати и успешно функционисати, посебно ако се зна да то чини уз помоћ Владе и надлежног министарства. Помоћ државе се састоји од јефтиних кредита, које враћамо на време,” рекао је Дисић и навео како је „Симпо“, уз помоћ Агенције за осигурање извоза, вратио 16 милиона кредита комерцијалним банкама.

Извор: ОК Радио и Координационо тело