Архива вести
                   
20. октобар 2016.

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ У БУЈАНОВЦУ НАЈАВИО ПОДРШКУ ТАМОШЊЕМ ФАКУЛТЕТУ

Бујановац - Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић најавио је подршку одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу, на коме се настава изводи на српском и албанском језику.

20. октобар 2016.

МИНИСТАР РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ПОСЕТИО МЕДВЕЂУ

Медвеђа - У оквиру боравка Владе Републике Србије у Нишу и на југу Србије, општину Медвеђа  је посетио министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић.

20. октобар 2016.

БУЈАНОВАЦ УСКОРО ДОБИЈА БРЗЕ ПРУГЕ

Бујановац – Радови на реконструкцији  две деонице  железничке пруге на јужном делу Европског коридора 10, од Врањске Бање до Ристовца  и од Бујановца до Букуревца, који су почели у априлу 2016. године, ближе се свом завршетку,  саопштио је извођач  радова „РЖД Интернешенл”.

20. октобар 2016.

КОНКУРС ЗА ЛОГО ПРОМОЦИЈУ ДЕЧИЈИХ ПРАВА

Бујановац – Удружење Грађанске инцијативе расписује конкурс за лого кампање која ће се бавити промоцијом дечијих права, Конвенције о правима детета и Трећег опционог протокола уз Конвенцију о правима детета. Тема кампање ће бити и подизање свести о кршењу права и механизмима заштите права детета.

20. октобар 2016.

ПОЧИЊЕ ЛИКОВНИ КОНКУРС ЕВРОПСКОГ ПРОГРЕСА ЗА 2017. ГОДИНУ

Бујановац - Развојни програм Европски Прогрес расписао је наградни ликовни конкурс за ученике  средњих школа и гимназија из 34 општине југоисточне и југозападне Србије на тему „Европа: Мудар избор“.

19. октобар 2016.

ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ПРИХВАТ МИГРАНАТА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У Бујановцу је отворен привремени прихватни центар за мигранте чији је капацитет 250 особа. Налази се у објекту некадашње фабрике акумулатора „ДП Светлост” у Бујановцу, непосредно уз аутопут Скопље-Београд, на главној траси кретања миграната кроз Србију. Његова површина износи 2.000 квадратних метара.

19. октобар 2016.

ПРИВАТИЗАЦИЈА БУЈАНОВАЧКЕ БАЊЕ

Бујановац – Расим Љајић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, и министар здравља Златибор Лончар најавили  су да ће Бујановачка бања бити једна од оних за које ће одмах бити покренут поступак за продају.

19. октобар 2016.

МИЛИЧКОВИЋ: РЕГИСТРОВАНО 58 НЕДОЗВОЉЕНИХ ПРЕЛАЗАКА ГРАНИЦЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

Врање, Прешево - Државни секретар у МУП-у Републике Србије Милисав Миличковић је у разговору са руководством Полицијске управе у Врању и градоначелником тог града др Слободаном Миленковићем рекао да је безбедност у седам општина Пчињског округа ове године стабилна.

19. октобар 2016.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ДАЈЕ У ЗАКУП ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ

Бујановац – Општина Бујановац је расписала оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини на подручју бујановачке општине.  Поменуто  земљиште се налази  у 35 катастарских општина.

19. октобар 2016.

МЕДВЕЂА: ПРИЈАВА НЕЗАКОНИТИХ ОБЈЕКАТА ДО 10. НОВЕМБРА

Медвеђа - Обавештавају се грађани општине Медвеђа да, сходно члану 7 Закона о озакоњењу објекта („Службени гласник РС“ бр 96/2015), могу до 10. новембра ове године, да обавесте грађевинског инспектора или председника комисије – координатора за попис незаконито изграђених објеката на територији општине Медвеђа, да имају незаконито изграђени објекат.

«Претходна страна   Следећа страна»