Архива вести
                   

НА УСАВРШАВАЊЕ У ИНОСТРАНСТВО: ВАСПИТАЧИ, УЧИТЕЉИ, НАСТАВНИЦИ, ПЕДАГОЗИ И ПСИХОЛОЗИ ИЗ ШКОЛА

25. октобар 2016.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - На усавршавање у иностранство убудуће ће моћи да иду васпитачи из вртића, као и учитељи, наставници, педагози и психолози из школа. Довољно је само да образовне установе у којима раде спреме конкурсне пријаве за програм ЕУ Еразмус плус.

Софија Дукић, заменица управнице Фондације Темпус, која, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, спроводи тај програм у Србији, рекла је да предшколске установе, основне и средње школе и установе за образовање одраслих могу да пријаве пројекте за студијске боравке запослених у одговарајућим институцијама у ЕУ због стручног усавршавања.

Она је рекла да је конкурс расписан у четвртак , 20. октобра, за целу Европу и да ће трајати до фебруара наредне године, тако да образовне установе имају довољно времена да се припреме и поднесу конкурсну документацију.

Неопходно је само да пројекат којим аплицирају на конкурс раде у партнерству са школом или неком другом образовном установом из ЕУ.

„То је минимум партнерства који мора да се оствари у оквиру једног пројекта. Школа из Србије конкурише Фондацији Темпус, а у фази пријаве наводе како су планиране активности у оквиру пројекта релевантне за појединце и организацију у целини и како утичу на квалитет наставе и учења и ко им је партнер из ЕУ, школа или нека друга организација која се бави стручним образовањем и обукама“, нагласила је Дукић.

Сви заинтересовани за Еразмус плус програм Европске уније могу да добију детаљне информације о програму од 24. до 28 .октобра у оквиру Еразмус плус недеље.

Додатне информације о програму и Еразмус плус недељи су доступне на http://erasmusplus.rs/erazmusplus-nedelja/

Извор: Фондација Темпус и Координационо тело