Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА БЕСПЛАТНУ ЈЕДНОГОДИШЊУ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

25. октобар 2016.

Грантид Центар за друштвено одговорни консалтинг позива организације цивилног друштва да конкуришу за бесплатну једногодишњу стручну подршку у развоју и прикупљању средстава.

У оквиру своје социјалне мисије, Грантед расписује први позив под називом Добар дан за грант, на основу кога ће три одабране организације цивилног друштва у периоду од годину дана добити бесплатну стручну подршку неопходну за организациони развој и самостално прикупљање средстава.

Грантид ће одабраним организацијама цивилног друштва пружити интензиван и индивидуалан рад, који обухвата различите услуге са циљем да одабране ОЦД увећају свој годишњи буџет и вештине до нивоа да могу самостално да конкуришу за ЕУ фондове. Бесплатне услуге које конкурс нуди су:

  • помоћ у прикупљању средстава (претраживање расположивих извора финансирања; унапређење пројектних идеја и апликација; успостављање партнерстава);
  • обуке за писање пројеката;
  • подршка организационом развоју.

Конкурс је отворен за све регистроване  ОЦД  које су у претходној години имале буџет у распону 30,000 – 60,000 евра.

Заинтересоване организације цивилног друштва треба да пошаљу Писмо о заинтересованости (до 3 стране) до 1. новембра 2016. године на ljilja@granted.rs или mina@granted.rs које би требало да садржи:

  • кратку биографију организације (мисију, најзначајније реализоване пројекте, остварену сарадњу);
  • програмске и финансијске приоритете за развој у наредних пар година;
  • очекивања од сарадње са ГРАНТИД-ом..

Више информација на granted.rs/dobar-dan-za-grant

Извор: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Координационо тело