Архива вести
                   

ОСНОВЦИ ИСТРЧАЛИ „ТРКУ ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“

28. октобар 2016.

Бујановац – У организацији Црвеног крста и Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, а у сарадњи са Црвеним крстом Србије, истрчана је, због кише раније одложена, традиционална „Трка за срећније детињство“. На стадиону бујановачког ФК БСК трчало је 197 ученика ове школе.

„Ово је најмасовнија и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност Националног друштва Црвеног крста, усмерена ка остварењу трајног циља, непрекидном подмлађивању и омасовљењу чланства и волонтера. Деца и млади, на овај начин, показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима“, рекао је сарадник за програмске активности Црвеног крста  Бујановац Властимир Стојковић.

Уз подсећање да се ова рекреативно-хуманитарна манифестација организује у циљу побољшања социјално материјалног положаја посебно угрожених категорија деце у локалним срединама, Стојковић је нагласио да ће средства прикупљена од продаје стартних бројева остати на располагању школа.

Поменута средства су намењена  за подизање ученичког стандарда, помоћ сиромашним ученицима и за плаћање ужине. Цена стартног броја је 50 динара. Осим за ученика ОШ „Б. Радичевић“, традиционална „Трка за срећније детињство“, према подацима Црвеног крста Бујановац, организована је и у ОШ „Али Бекташи“ у Несалцу и ОШ “В.Караџић“ у Левосоју.

Извор: Бујанпвачке и Координационо тело

 

homescontents