Архива вести
                   

ПОСЕТА НОВОСАДСКИХ ЂАКА ВРШЊАЦИМА ИЗ ПРЕШЕВА И БУЈАНОВЦА

26. октобар 2016.

Прешево – Бујановац –   По осморо ђака  ОШ „Петефи Шандор“ из Новог Сада и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Ђурђева са својим наставницима узвратили су посету вршњацима из Прешева и Бујановца. Они су  се од 23. до 25. октобра дружили са ђацима школа „Ибрахим Кељменди“ и ОШ „Сељами Халачи“ из Прешева као и школа „Наим Фрашери“ и „Мухарем Кадриу“ из Бујановца.

Домаћини су својим вршњацима организовали богат културно-уметнички програм а у оквиру посете имали су и креативне радионице. Ђаци из Новог Сада су посетили и Одељење Економског факулетта из Суботице у Бујановцу.

 

Крајем маја ове године, ученици споменутих школа из Прешева и Бујановца, боравили су у Новом Саду, када су имали прилику да посете школе Јован Јовановић Змај и Петефи Шандор а поред тога су имали прилике да посете знамените локалитете Новог Сада и да упознају град.

Посета је организована  у оквиру пројекта „ Примена препорука за унапређивање наставе и учења српског као нематерњег језика у основним школама у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Носиоци пројекта су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Координационо тело а активности се реализују уз подршку Амбасаде Велике Британије у Београду.

Извор: Координационо тело