Архива вести
                   

ШКОЛА СВЕТИ САВА: КЊИГЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ СЕНКЕ

28. октобар 2016.

Бујановац – Поводом обележавања Месеца књиге, у холу Стручне школе „Свети Сава“ у Буајновцу организована је изложба књига за ученике и грађанство.

Презентација нове школске лектире, речника и енциклопедија, које су у школску библиотеку набављене током ове године, осмишљена је са циљем да књиге „сиђу“ са полица и „изађу“ из простора библиотеке како би се приближиле ученицима.

„Извукли смо ликове из познатих књижевних дела. Ученике, који ће их дочарати, обукли смо у препознатљиве костиме. Поред представљања књижевних ликова, ђаци-глумци ће својим другарима и посетиоцима ове узложбе препоручити најадекватније књиге за читање,“ рекла је професорка српског језика Драгана Миленковић.

Она је, заједно са својим колегиницама и библиотекарком школе, део тима који је осмислио и организовао ову традиционалну изложбу.

На изложбеном штанду, ученици школе, који су носили костиме позајмљене од бујановачког КУД „Соко“,  су разговарали са посетиоцима и потенцијалним читаоцима и, према сопственој процени, препоручивали им одговарајуће књиге за читање.

„Желели смо да истакнемо важност књиге и да допринесемо развоју читалачке културе међу нашим ученицима ,“рекла је директорка ОШ „Свети Сава“ Бисерка Јовић.

Библиотека ове школе школи располаже са фондом од преко 15.000 књига, почев од школске лектире па до стручне литературе.

Извор: Бујановачке и Координационо тело