Архива вести
                   
22. jануар 2016.

ПО РЕШЕЊЕ У БЕОГРАД, А НЕ У ПРИШТИНУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа – „Држава на југу Србије добро ради свој посао. Од почетка мигрантске кризе нисмо имали ниједан крупнији проблем. Слично је и у односима са Албанцима који све више схватају да је Влада у Београду једина адреса на којој треба и могу да реше своје проблем”

22. jануар 2016.

ЗЛАТАНОВИЋ О ЈЕЗИЧКОМ БЛАГУ ЈУГА СРБИЈЕ

Врање - Професор Момчило Златановић, доктор филологије и неуморни сакупљач језичког блага јужне Србије, учествоваће на великој научној конференцији „Село на југу Србије“ која се 21. и 22. јануара одржава у Врању.

22. jануар 2016.

УСКОРО ЗАКОН О СЕЗОНСКОМ РАДУ

Берачи воћа и поврћа, грађевинци, сезонски туристички радници ускоро ће добити закон који ће регулисати њихова права и положај. Велики број људи који углавном у летњим месецима раде у пољима и на градилиштима до сада нико није пријављивао...

22. jануар 2016.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ИЗ 2015. У ТРИ РАТЕ

Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је да ће субвенције за пољопривреду из 2015. бити исплаћене у три рате, прецизирајући да ће прва бити 29. јануара, друга 26. фебруара и трећа 25. марта 2016. године.

21. jануар 2016.

У ПРЕШЕВУ ЈУЧЕ РЕГИСТРОВАНО ОКО 1.100 МИГРАНАТА

Прешево – Од јутрос се у прихватном центру у Прешеву спроводе  нове мере за мигранте. На постојећем папиру за регистрацију миграната додата је још једна рубрика, у којој мигранти уписују где траже азил. Пролазе само они који желе да иду у Аустрију или Немачку.

21. jануар 2016.

ПРИЈАВИ СЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ПРОГРАМА “ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ“

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке" у Србији, позива представнике организација цивилног друштва и јединица локалне самоуправе са територије Републике Србије...

21. jануар 2016.

ИНФО ХОРИЗОНТ 2020 – КОМПОНЕНТА МАРИА СКЛОДОВСКА КИРИ

9. фебруара 2016. године, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Привредном комором Србије и Генералним директоратом за истраживање и иновације Европске комисије, организује Инфо дан у циљу упознавања представника неакадемског сектора...

20. jануар 2016.

УСКОРО ПРОТИВПОЖАРНИ АПАРАТИ У РОМСКИМ НАСЕЉИМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Ниш – Невладина организација Јуром центар поставиће противпожарне апарате у 22 ромска насеља на подручју десет општина на југу Србије (Житорађа, Прокупље, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Лебане, Владичин Хан, Сурдулица, Врање и Бујановац), изјавио је у Нишу директор ове организације Осман Балић.

20. jануар 2016.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖЕНСКИ ФОНД – ОТВОРЕНИ КОНКУРСИ

Реконструкција Женски фонд расписује конкурсе за више програма у 2016. години. Молимо вас да поднесете предлог пројекта на формулару Реконструкције Женски фонд на српском језику, са буџетом у динарским износима.

19. jануар 2016.

САРАДЊА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ И НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ ОХАЈА

Бујановац, Прешево, Врање- Координационо тело  Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, у сарадњи са Министарством одбране и Министарством за државну управу и локалну самоуправу, организује данас  састанак...

«Претходна страна   Следећа страна»