Архива вести
                   

ПРИЈАВИ СЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ПРОГРАМА “ЕВРОПА ЗА ГРАЂАНЕ И ГРАЂАНКЕ“

21. jануар 2016.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке" у Србији, позива представнике организација цивилног друштва и јединица локалне самоуправе са територије Републике Србије на презентацију програма „Европа за грађане и грађанке".
Презентација се одржава 25. јануара 2016. године у Београду (Палата Србија, источно крило, сала 368), са почетком у 10:30 часова. У периоду од 2016. до 2020. године приоритети Програма „Европа за грађане и грађанке" су вишегодишњи и обухватају различите теме значајне за непосредну прошлост, али и савремени контекст ЕУ и нашег региона, и дају велике могућности за учешће заинтересованих актера из Србије. Актуелни позив за подношење предлога пројеката за све мере Програма отворен је до 1. марта 2016. године.

Циљ презентације управо је представљање нових приоритета Програма „Европа за грађане и грађанке", његове структуре, као и искустава носилаца пројеката из Србије спроведених у оквиру Програма.

Пријављивање за учешће врши се искључиво електронским путем, на адресу: marina.tadic@civilnodrustvo.gov.rs, најкасније до петка 22. јануара 2016. године у 13:00 часова, са назнаком „Пријава за презентацију ЕФЦ – Београд".

У случају великог броја пријава, а због ограниченог капацитета сале, предност ће бити дата организацијама цивилног друштва и јединицама локалне самоуправе које нису учествовале у претходним информативним састанцима Канцеларије посвећеним Програму.

Општи циљеви програма „Европа за грађане и грађанке" су допринос разумевању Европске Уније, њене историје и различитости, као и промоција европског грађанства и унапређење грађанског и демократског учешћа на нивоу ЕУ. Више информација о Програму доступно је на сајту Канцеларије. За сва додатна питања заинтересовани могу контактирати Марину Тадић, Група за међународну сарадњу и европске интеграције, на наведену електронску адресу или путем телефона (011) 31 30 968.

Напомена: Не постоји могућност рефундације путних трошкова.

Извор: Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије И Координационо тело