Архива вести
                   
23. jануар 2015.

ЛОКАЛНИ МЕДИЈИ ЗА ПРАВА РОМА

Седам редакција из целе Србије, од којих су три са југа Србије, у наредних 11 месеци, заједно са представницима ромске заједнице, покушаће да побољша информисање Рома о начинима  добијања правне помоћи и да укаже на њихове проблеме.

21. jануар 2015.

РУДАРИ РУДНИКА „ЛЕЦЕ“ У ШТРАЈКУ

Медвеђа – Око 400 рудара рудника олова, злата, цинка и сребра „Леце“ код Медвеђе ступило је јуче у генерални штрајк и затражило решење за финансијске проблеме од Владе Србије.

21. jануар 2015.

РОМСКИ БАЛ ЈУГА СРБИЈЕ

Ромски бал поводом Василице, највећег ромског празника, организовали су прошлог викенда у Врању млади Роми из Горње Чаршије. Бал је посетило око 350 припадника ромске националне мањине из Врања, Македоније, Лесковца, Ниша и Сурдулице, које је забављао македонски бенд „Млади кристали”.

21. jануар 2015.

МИНИСТАРКА БОГОСАВЉЕВИЋ БОШКОВИЋ: ПРОЈЕКАТ „ФЕРЕРО“ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је да је почела интензивна примена раније постигнутог договора са италијанском компанијом „Фереро“ о производњи лешника у Србији, те да све у вези с тим тече по плану.

21. jануар 2015.

КОШАРКАШИ „ПЛЕЈА 017“ НА ТУРНИРУ У НЕМАЧКОЈ

Бујановац - Омладински кошаркашки клуб „Плеј 017“ из Бујановца учествоваће на Међународном „Зимском турниру 2015”, који се одржава од 31. јануара до 2. фебруара у Бремерхавену у Немачкој.

19. jануар 2015.

КОНКУРС ЗА ДРУГУ ГЕНЕРАЦИЈУ ШКОЛЕ НОВИХ ВРЕДНОСТИ „КИЧМА“

Центар за Развој Цивилних Ресурса (ЦРЦР), у сарадњи са Грађанским иницијативама – локална канцеларија Бујановац и Канцеларијом за младе из Прибоја, расписао је конкурс за другу генерацију школе нових вредности „Кичма“, који је отворен још данас.

16. jануар 2015.

ПОКУШАЛИ ДА ПОБЕГНУ СА 400 КИЛОГРАМА РЕЗАНОГ ДУВАНА

Врање - Полиција је код Врања запленила 396 килограма резаног дувана без пратеће документације у возилу београдске регистрације заустављеном и претресеном након покушаја бекства од полиције.

16. jануар 2015.

У ТОКУ ЈЕ УПИС У ШКОЛУ ЗА БРАНИТЕЉЕ ЉУДСКИХ ПРАВА

Ниш – Међународна организација „Сивил рајтс дифендерс“ (Civil Rights Defenders) продужила је до 26. јануара конкурс за упис прве генерације полазника Школе за будуће бранитеље људских права. 

16. jануар 2015.

КАРИТАС ЛУКСЕМБУРГ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ЗА ДОПРИНОС У ЕКОНОМСКОМ ОСНАЖИВАЊУ РОМА И ДРУГИХ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ГРУПА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

На пригодној свечаности поводом 13 година постојања, НВО „Животна помоћ“ је Фондацији Каритас Луксембург доделила признање за изузетан допринос у економском оснаживању и стварању могућности за самозапошљавање Рома и других социјално угрожених група у јужној Србији.

15. jануар 2015.

ДРАГИША ПЕТРОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Медвеђа – Приватни предузетник и одборник Групе грађана „Горња Јабланица“ Драгиша Петровић (63) нови је председник општитне Медвеђа. Он је изабран на седници локалне скупштине којој су све време присуствовали представници ОЕБС-а.

«Претходна страна   Следећа страна»