Архива вести
                   

ДРАГИША ПЕТРОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

15. jануар 2015.

Медвеђа – Приватни предузетник и одборник Групе грађана „Горња Јабланица“ Драгиша Петровић (63) нови је председник општитне Медвеђа. Он је изабран на седници локалне скупштине којој су све време присуствовали представници ОЕБС-а.

Петровић је изабран једногласно на маратонској седници која је започета пре два дана. Седници је присуствовало 34 од укупно 35 одборника, а за њега је гласало 33 одборника. Сам Петровић, како је казао, није гласао за себе.

До његовог избора дошло је пошто је претходни кандидат „Горње Јабланице“ Наташа Филић одустала од кандитатуре за функцију председника, којој су се жестоко противили одборници опозиционе Српске напредне странке.

„Избор Петровића је компромисно решење, плод договора како би се прекинуле тензије“, казао је један од одборника СНС-а.

Политичке тензије међу српским странкама у Медвеђи присутне су дуже време, а кулминарале су прекјуче када Филићева није добила потребн број гласова за функцију председника и када је потом група од двадесетак Медвеђана упала у скупштинску салу и прекинула бурну седницу.

Драгиша Петровић је изабран месец и по дана после изненадне смрти Слободана Драшковића, дугогодишњег председника Медвеђе и оснивача ГГ „Горња Јабланица“.

У овој општини на власти су та групација и Партија за демократско деловање Ризе Халимија.

Извор: Југмедиа и Координационо тело