Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА ДРУГУ ГЕНЕРАЦИЈУ ШКОЛЕ НОВИХ ВРЕДНОСТИ „КИЧМА“

19. jануар 2015.

Центар за Развој Цивилних Ресурса (ЦРЦР), у сарадњи са Грађанским иницијативама – локална канцеларија Бујановац и Канцеларијом за младе из Прибоја, расписао је конкурс за другу генерацију школе нових вредности „Кичма“, који је отворен још данас.

Циљ школе је да допринесе промени вредносног система у Србији путем едукације, као и изградњи капацитета нове генерације младих лидера и лидерки. Полазници ове школе ће, кроз предавања и радионице,  од фебруара до маја учити о  људским, мањинским и ЛГБТ правима, о транзиционој правди, академском писању и европским вредностима.

Полазници ће имати задатак да анализирају проблеме који постоје у малим локалним заједницама и да у виду писменог састава дају конкретне предлоге за њихово решавање. Поред тога, имаће и заједнички перформанс инспирисан темама које су обрађивали током похађања школе.

„Кичма“ је намењена средњошколцима, студентима и активистима невладиних организација из Пчињског и Нишавксог округа, као и Санџака, који  имају од 16 до 30 година.

Попуњену пријаву, која се налази на сајту www.crcnis.org , можете да  пошаљете још данас на адресу Центра за развој цивилних ресурса (ЦРЦР), ул. Светозара Марковића 14а, 18 000 Ниш, или електронским путем на апликација.kicma@gmail.com.

Извор: Народне новине-Ниш и Координационо тело