Архива вести
                   
15. jануар 2015.

ВРЕДНО ИСКУСТВО ЗА СТАЖИСТЕ ИЗ РЕДОВА МАЊИНА

Београд - Десторо стажиста албанске, ромске и бошњачке националности добило је прилику да види како државне институције заиста функционишу. Ипак, ретки су они који се после стажирања запосле у својим локалним самоуправама.

14. jануар 2015.

ПОКРЕНУТА ПРОИЗВОДЊА У „СИМПУ"

Врање - После шестомесечног прекида због блокаде рачуна и пословних губитака, у „Симпу" је у већини фабрика поново покренута производња. Производња је обновљена у фабрикама намештаја, тапетарије и декора у Врању, душека у Бујановцу и дечијих креветића у Радовници код Трговишта.

14. jануар 2015.

У ВОЗОВИМА КОД ПРЕШЕВА ОТКРИВЕНО ШЕСТ ЕМИГРАНАТА

Прешево - Цариници су на железничкој станици Прешево спречили два покушаја нелегалног уласка емиграната у Србију.

14. jануар 2015.

РАСПИСАН ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ ДЕЛА “НИТЕКСА”

Ниш – Највећи и највреднији део текстилне индустрије „Нитекс“ из Ниша од 2011. године власништво је италијанског „Бенетона“, а ових дана креће продаја преостале имовине која се налази у стечајном поступку.

14. jануар 2015.

ГРАЂАНИ ПРЕКИНУЛИ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ У МЕДВЕЂИ, БУРА СЕ НЕ СТИШАВА

Медвеђа – После јучерашњег насилног прекида седнице Скупштине општине Медвеђа, на којој за председника општине није изабрана Наташа Филић, стижу оптужбе са обе стране, а опозициона СНС одговорност за евентуалне последице пребацује на државне и локалне власти.

13. jануар 2015.

МЕДИЈСКИ МРАК ПРЕТИ ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац – Скупштина општине Бујановац једногласно је усвојила извештај о раду за прошлу, као и програм рада ЈП Радио-телевизије Бујановац за ову годину, који је поднеоХајредин Адеми, директор ове медијске куће, чији је оснивач локална самоуправа. Одборници су, такође, били јединствени у оцени да би овај електронски медиј требало изузети из предстојеће приватизације.

13. jануар 2015.

ЗАПЛЕЊЕНО ПРЕКО ПОЛА ТОНЕ РЕЗАНОГ ДУВАНА

Прешево - Полиција је у селу Ораовица код Прешева, у аутомобилу бујановачке регистрације, пронашла и запленила око 600 килограма резаног дувана без пратеће документације.

13. jануар 2015.

ПРОПАО ПОКУШАЈ ИЗБОРА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

У Медвеђи је јуче пропао први покушај избора новог председника општине.

Седница локалне скупштине прекинута је после бурне расправе током које су се одборници из опозиционе Српске напредне странке противили покушају поништавања резултата гласања.

12. jануар 2015.

САБА БЕЛЧА НАЈБОЉА ФИРМА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Прешево - Приватно предузеће „Саба-Белча” из Прешева најбоље је пласирана фирма из Пчињског округа на „белој” листи Министарства грађевинарства и саобраћаја, пошто се пласирала на 106. место.

12. jануар 2015.

КРИЛИ ФАРМЕРКЕ У ВАГОНУ

Прешево - У међународном возу који саобраћа на редовној линији Београд – Скопље, полиција и цариници спречили су шверц око 200 фармерки.

«Претходна страна