Архива вести
                   
25. новембар 2014.

ЈОНУЗ МУСЛИЈУ НОВИ ПРЕДСЕДНИК НАЦИОНАЛНОГ СAВЕТА АЛБАНАЦА

За новог председника Националног савета албанске националне мањине јуче је у Бујановцу већином гласова изабран Јонуз Муслију. За избор Муслијуа, бившег политичког комесара такозване Ослободилачке војске Прешева, Бујановцa и Медвеђе, гласало је осам чланова савета, док је седам напустило седницу, због, како су навели, кршења процедуре.

25. новембар 2014.

ЕМИГРАНТИ ИЗ СИРИЈЕ И АВГАНИСТАНА СКРИВЕНИ У ВОЗУ

Прешево - Контролом воза на железничкој станици Прешево, спречен је покушај 11 емиграната да илегално пређу границу.

Из Управе царина саопштили су да је рано ујутру, на улазу у Србију, стигао воз који саобраћа на релацији Грчка-Немачка, а на једном од вагона налазила се приколица чија је церада била поцепана. Оштећена церада изазвала је сумњу цариника који су, у сарадњи са полицијом, отворили вагон и у њему затекли 11 нелегалних путника.

24. новембар 2014.

ПРЕМИНУО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА СЛОБОДАН ДРАШКОВИЋ

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изненада је преминуо у недељу поподне у свом родном селу Врапче у 52. години.

Према још непотврђеним информацијама, Драшковић је преминуо од последица срчаног удара.

24. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: ДИЈАЛОГ И ТОЛЕРАНЦИЈА РЕШАВАЈУ СВЕ ИЗМЕЂУ АЛБАНАЦА И СРБА

Бујановац – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, истиче у интервјуу ФоНету да његове активности у протеклом периоду и боравак на југу Србије подразумевају веома коректне односе са Албанцима и напомиње да толеранција и дијалог решавају све проблеме.

24. новембар 2014.

ДИКОВИЋ ОБИШАО УЧЕСНИКЕ ВЕЖБЕ „ПЛАТИНАСТИ ВУК 15"

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је учеснике вежбе „Платинасти вук 15" у бази „Југ" код Бујановца, и поручио да постоји велико интересовање за коришћење капацитета те базе за заједничку обуку јединица Војске Србије и страних оружаних снага.

24. новембар 2014.

САУЧЕШЋЕ ПРЕДСЕДНИКА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Поводом смрти нашег уваженог сарадника, у своје име и име запослених у Координационом телу Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, упућујем породици Слободана Драшковића и његовим сарадницима у општини Медвеђа изразе најискренијег саучешћа.  Његовим одласком изгубили смо искреног и преданог колегу.

Проф.др. Зоран Станковић

21. новембар 2014.

ПРЕДУЗЕТНИЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ 51 МИЛИОН ДИНАРА ИЗ БУЏЕТА

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,са председницима општина Бујановац, Нагипом Арифијем, и општине Медвеђа, Слободаном Драшковићем, представником општине Прешево из Канцеларије за локални економски развој, Илиром Садријуом, уручио је уговоре привредницима из те три општине који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили субвенције.

 

21. новембар 2014.

ПОПЛАВЉЕНА БУЈАНОВАЧКА БАЊА

Бујановац - Због обилних падавина у ноћи између среде и четвртка, на подручју Бујановца поплављено је око десет домаћинстава, а чланови тих домаћинстава су евакуисани.  

Због изливања Јасеничког потока, најтежа ситуација је у Бујановачкој Бањи и селу Левосоје, где је вода продрла у подруме кућа.

21. новембар 2014.

СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ 10 КИЛОГРАМА ХЕРОИНА

На граничном прелазу Прешево, на улазу у Србију из Македоније, спречен је покушај кријумчарења око 10 килограма хероина.

У саопштењу Управе царина наводи се да је дрога откривена мобилним скенером у путничком возилу којим је управљао албански држављанин.

20. новембар 2014.

СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА

Бујановац - У oсновној школи „Бранко Радичевић" у Бујановцу одржана је још једна акција „Спортом против насиља", коју организују Тениски савез Србије,  НИС, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство омладине и спорта, а ђаци су имали прилику да уживају у чарима „белог спорта".

«Претходна страна   Следећа страна»

 

 

homescontents