Архива вести
                   

СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА

20. новембар 2014.

Бујановац - У oсновној школи „Бранко Радичевић" у Бујановцу одржана је још једна акција „Спортом против насиља", коју организују Тениски савез Србије,  НИС, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство омладине и спорта, а ђаци су имали прилику да уживају у чарима „белог спорта".

Дечаци и девојчице из Бујановца имали су прилику да науче основне покрете у тенису и да на тренутак уђу у свет својих идола – Новака Ђоковића, Јелене Јанковић, Ане Ивановић и осталих тенисера.

Акција „Спортом против насиља” још једном је показала да има пуно заинтересованих и да је мало потребно како би се најмлађима показало да је бављење спортом леп и здрав начин за забаву.

Од почетка октобра, у акцији је учествовало више од 4.000 ђака из девет градова у Србији, а она ће бити настављена до краја школске године.

Деци су, поред тениске обуке, уручени поклони које је обезбедио НИС, вишегодишњи генерални спонзор Тениског савеза Србије,  у оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања.

Акција „Спортом против насиља“ је одржана у Београду, Новом Бечеју, Новом Пазару, Пријепољу, Врњачкој Бањи, Краљеву, Јагодини, Крагујевцу, Ужицу и Бујановцу, а следе Владичин Хан и Сурдулица (25.11), Хртковци (03.12), Нова Пазова (11.12) и Зајечар (17.12).

Извор: ФоНет и Координационо тело