Архива вести
                   
19. новембар 2014.

СТАНКОВИЋ: СРБИЈА СЕ ПОНАШАЛА ОДГОВОРНО

„За Србију је било веома битно да се понашала озбиљно и одговорно“, рекао је Зоран Станковић мислећи на посету Едија Раме Београду. Истиче да су Албанци који живе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи грађани Србије и да своје проблеме морају да решавају са органима Србије.

19. новембар 2014.

ЕУ ПРОГРЕС-ОВ КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА ЛОКАЛНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

Београд - Европски ПРОГРЕС објавио је јавне позиве за финансирање пројеката за израду техничке документације за економске и социјалне пројекте инфраструктуре, као и за унапређење рада локалне пореске администрације. Право учешћа имају 34 локалне самоуправе са југоистока и југозапада Србије које су укључене у реализацију овог развојног програма.

19. новембар 2014.

РАНГ ЛИСТА ЗА ДОДЕЛУ ЂАЧКИХ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ШКОЛСКЕ 2014/2015 ГОДИНЕ

Комисија Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа за доделу доделу ђачких стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа школске 2014/2015 године, на основу расположивих финансијских средстава објављује ранг листу ученика за добијање ученичких стипендија.

19. новембар 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 20.11.2014

Позивамо вас да у четвртак 20. новембра у 12 часова у малој сали Дома културе у Бујановцу присуствујете уручивању уговора представницима малих и средњих предузећа из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили новац.

18. новембар 2014.

ПРИЈЕМ НОВИХ СТАЖИСТА У ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

Београд – Конкурс за стажирање младих припадника албанске, бошњачке и ромске националне мањине у државним институцијама у Србији завршио се јуче, а директорка Канцеларије за људска и мањинска права, Сузана Пауновић, је том приликом рекла да ће четврту годину за редом 10 или 11 нових стажиста моћи да се упозна са радом државне управе.

17. новембар 2014.

ГРК СЕ НАСТАНИО У ПРЕШЕВУ

Костадинос Атанасјас  рођен је у Грчкој али се због посла се привремено населио у Прешеву, где развија бизнис са бушењем бунара. Изнајмио је кућу и одушевљен је што међу пријатељима има и Србе и Албанце.

14. новембар 2014.

СПРЕЧЕН ШВЕРЦ ЕЛЕКТРОМОТОРА НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ПРЕШЕВО

Прешево – Царинарници су на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења из Србије више од 110.000 електромотора чија је вредност преко 100.000 евра

14. новембар 2014.

РУДНИК ЛЕЦЕ: НИЈЕ ДОШЛО ДО ИЗЛИВАЊА ЈАЛОВИНЕ

Медвеђа – Директор рудника „Леце“ Драган Бојовић негирао је наводе  о изливању јаловине са цијанидом у оближњи поток који се улива у Јабланицу.

13. новембар 2014.

АКЦИЈА „СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА” У БУЈАНОВЦУ

Тениски савез Србије, компанија НИС, Министарство просвете, науке и технолошког развоја - Јединица за превенцију насиља и Министарство омладине и спорта организују током школске 2014/15 године бели караван и акцију „Спортом против насиља” у преко 300 основних школа широм Србије.

13. новембар 2014.

РИЗИК ОД ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА ЗАНЕМАРЉИВ

Муниција са осиромашеним уранијумом је, пре више од 15 година, коришћена на пет локација код Врања, Бујановца и Прешева. Сва та подручја су деконтаминирана и са њих су уклоњени пројектили са осиромашеним уранијумом. Према извештају Агенције за заштиту од јонизујућег зрачења и нуклеарну сигурност Србије, вода, земља и биљни свет на тим подручијима су исправни.

«Претходна страна   Следећа страна»