Архива вести
                   

ПРЕМИНУО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА СЛОБОДАН ДРАШКОВИЋ

24. новембар 2014.

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић изненада је преминуо у недељу поподне у свом родном селу Врапче у 52. години.

Према још непотврђеним информацијама, Драшковић је преминуо од последица срчаног удара.

Слободан Драшковић је први пут за председника општине изабран 2002. године, а сада му је текао пети мандат, који је са групом грађана добио на последњим локалним изборима одржаним 2012. године. За протеклих 14 година израстао у најкрупнију политичку фигуру општине Медвеђа после Другог светског рата.

Од децембра 2000. године, Слободан Драшковић је био најпре члан, а потом и потпредседник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. На том месту је дао непроцењив допринос мировном процесу, а потом и економском развоју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

У последња два мандата Драшковић је интензивно радио на привредном и економском јачању општине Медвеђа. Захваљујући његовим иницијативама, покренута је производња у руднику „Леце" а у општини је отворено близу хиљаду нових радних места.

Драшковић је за собом оставио супругу и малолетну ћерку.

Поводом овог трагичног догађаја, Седница Скупштине општине Медвеђа одржаће се 24. новембра 2014. године у сали Дома културе у Медвеђи са почетком у 11 часова.

Ковчег са телом председника општине Медвеђа биће изложен у холу Дома културе 24. новембра од 13. часова, док ће Комеморативна седница бити одржана 25. новембра у 10 часова, такође у Дому културе у Медвеђи.

Председник Слободан Драшковић ће бити сахрањен у уторак 25. новембра 2014. године у 13 часова на гробљу у родном селу Врапце.

Књига жалости биће изложена у холу Дома културе.

Извор: Танјуг и Координационо тело