Архива вести
                   

ПРЕДУЗЕТНИЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ 51 МИЛИОН ДИНАРА ИЗ БУЏЕТА

21. новембар 2014.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,са председницима општина Бујановац, Нагипом Арифијем, и општине Медвеђа, Слободаном Драшковићем, представником општине Прешево из Канцеларије за локални економски развој, Илиром Садријуом, уручио је уговоре привредницима из те три општине који су на конкурсу за доделу бесповратних средстава добили субвенције.

Станковић је навео да је подстицајна средства добио 21 привредник из општина Прешево, Бујановац и Медвећа, који имају обавезу да, на основу унапрећења производње, запосле 85 нових радника.

 „Из буџета Републике Србије, преко Координационог тела, је за мала и средња предузећа у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи било одвојено 60 милиона динара, али додељено је 51 милион динара јер нису сви испунили услове конкурса, нити су имали комплетирану документацију“,  казао је Станковић. Председник Координационог тела истакао је да овим програмом Влада Србије, путем Координационог тела, тежи да помогне економски развој ових општина, како би предузетништво овог подручја постало конкуретније и како би се подстакло запошљавање. 

Он је додао да Координационо тело ради анализу како су утрошена подстицајна средства за мала и средња предузећа у три општине на југу Србије која су додељивана претходних година на конкурсима.

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи, том приликом истакао је да  општина захваљујући овом подстицају има могућност да економски напредује. Слободан Драшковић, председник општине Медвеђа, захвалио се свима који су радили на овом конкурсу и на избору предузећа из Медвеђе, и истако да то много значи и за саму општину. Представник општине Прешево из Канцеларије за локални економски развој, Илир Садрију, рекао је да је економски програм, који се трећу годину за редом спроводи кроз конкурсе Координационог тела, дао велики допринос и омогућио да се повећа број запослених, што је веома позитиван корак.

Рамадани Рагми, један од добитника субвенције, рекао је да његова фирма има 20 запослених у овом тренутку и нагласио да ће захваљујући овом подстицају повећати број радника.

Подстицајна средства добило је 15 предузећа из Бујановца, шест из Прешева и једно из општине Медвеђа.

Програм субвенције у три општине, кроз конкурсе Координационог тела Владе Републике Србије, спроводи се од 2012. године .

Извор: Координационо тело