Архива вести
                   

МЛАДИ ПОМАЖУ КОЛЕКТИВНОМ ЦЕНТРУ

12. децембар 2012.

Извор: Народне новине – Ниш / Бујановац - Становници колекгивног центра"Салваторе"у Бујановцу су добили пакете са зимском гардеробом. Поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера, учесници YouthBuild програма поделили су им помоћ која је прикупљена током хуманитарне акције. Мултиетничка група од 47 младих који учествују у YouthBuild програму, ког спроводе Грађанске инцијативе, покренула је акцију прикупљања хуманитарне помоћи колективном центру "Салваторе". Заједно са Омладинским центром за младе (АWО) из Бујановца прикупљено је 48 пакета хуманитарне помоћи током једнонедељне акције.

Пакети су подељени на Међународни дан волонтера како би се истакао значај ангажовања заједнице за опште добро али и скренула пажња на положај становника колективног центра у Бујановцу. Акција прикупљања хуманитарне помоћи наставиће се и у наредном периоду. Учесници друге генерације YouthBuild програма настављају са својим акцијама у локалној заједници. Ове јесени започели су реконструкцију градског парка у Бујановцу а претходне године су уз помоћ заједнице изградили 11 рампи за особе са инвалидитетом и офарбали ограде школа у Прешеву и Бујановцу.

Мотивишући младе да буду активни у својој заједници али и да стичу искуства у предузетништву, тражењу посла, учењу језика и сл, Тренинг центар у Бујановцу успешно ради већ другу годину за редом. Ове године у рад Центра укључени су и млади из Врања. YouthBuild програм Грађанских иницијатива спроводи се уз подршку Caritas Luxembourg, YouthBuild International, Владе Холандије, града Врања и општина Бујановац и Прешево.