Архива вести
                   
23. октобар 2012.

ПБИЛД ОБЕЗБЕДИО ЛИЧНА ДОКУМЕНТА ЗА 700 РОМА

Извор: Југпресс / Бујановац - ПБИЛД Програм је до сада спровео око 100 пројеката, међу којима је и обезбеђивање личних докумената за око700 Рома на југу Србије, изјавио је Руководилац овог програма Николас Херкулес. ПБИЛД подржава низ пројеката, од економских до програма стварања нових радних места, од клубова особама са инвалидитетом до развоја међуетничких односа и клубова за младе, додао је он.

19. октобар 2012.

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДИ И ПРОИЗВОДЊИ

Медвеђа - Подпредседница Привредне коморе Србије Видосава Џагић изјавила је да ће Влада Републике Србије, преко Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, финансијски помоћи три општине са четрдесет милиона динара.

18. октобар 2012.

Подношење пријава за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа расписала је Конкурс за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Средства у износу од 40 милиона динара намењена су малим и средњим привредним друштвима, предузетницима и задругама са територије три општине. Презентацију програма можете преузети са овог линка

18. октобар 2012.

Субвенције предузетницима у неразвијеним општинама на југу Србије

Извор: Преглед / Бујановац - Држава ће ове године подржати развој предузетништва у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи са 40 милиона динара. Највише бесповратних средстава намењено је бујановачкој малој привреди – 17 милиона динара. Мали привредници у прешевској општини моћи ће да рачунају на субвенције од укупно 15 милиона динара, а у Медвеђи на осам милиона динара. Са 20 одсто целокупног износа , што износи осам милиона динара, финансираће се развој пољопривредног задругарства у споменуте три општине, као и предузетништва у њиховој примарној пољопривредној производњи.

17. октобар 2012.

Свечани почетак друге године рада одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Економски факултет из Суботице у петак 12. октобра 2012. године организовали су свечани почетак друге године рада одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

16. октобар 2012.

КОАЛИЦИЈА СТАБИЛНА И ЕФИКАСНА

Извор: Југпресс / Бујановац - Председник општине Бујановац Нагип Арифи изјавио је да је “највећи приоритет локалне самоуправе у Бујановцу економски развој” и додао да се “једино тако долази до политичке стабилности.”

15. октобар 2012.

КОНКУРС за доделу средстава за субвенције приватним предузећима у 2012. години у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа - 15.10.2012.

Текст конкурса Програм Смернице Образац 1А Образац 1Б Образац 2 – Изјава сагласности са условима из позива Образац 3 – Образац трошкова

15. октобар 2012.

ПОЗИВ ЗА ЛОКАЛНЕ АСИСТЕНТЕ

Служба Координационог тела позива заинтересоване да се пријаве за место локалног асистента за потребе извођења наставе у оквиру пројекта „Школа српског језика“, који финансира Амбасада Велике Британије у Београду. За потребе извођења наставе у оквиру пројекта потребни су локални асистенти, и то један у Бујановцу, један у Прешеву. Часови српског језика биће организовани два пута недељно, викендима у општинама Бујановац и Прешево, у периоду од новембра 2012. до априла 2013. године.

15. октобар 2012.

ПОДРЖАВАЛИ МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА И МЛАДЕ

Извор: Југпресс / Бујановац - Директор УСАИД-овог Програма економске сигурности, Мајкл Пилсбери, изјавио је да је у оквиру тог програма у протеклих шест година у различите пројекте уложено 24 милиона долара.

«Претходна страна   Следећа страна»