Архива вести
                   

МАЊИНЕ СТАЛЕ У СТРОЈ ПОЛИЦИЈЕ

30. октобар 2012.

Извор:  Вечерње Новости / Генерацију која је управо завршила обуку у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чине приправници полицијских управа Врање, Лесковац и Београд, што значи да долазе из различитих средина, али  су током обуке и на завршном испиту показали да то није препрека да заједничким радом и вољом, усвајају нова знања и вештине. Ова класа је важна, јер је међу 109 полазника, после дугог низа година, одшколовано и 12 припадника албанске мањине, који ће радити на југу Србије.

Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић  је то јуче истакао на промоцији седме класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, наглашавајући да се улажу огромни напори да се националне заједнице укључе у све токове друштва и да је школовање 12 Албанаца резултат конкурса са жељом да се поправи национална структура запослених у МУП. Следећи корак, по његовим речима, биће конкурс који ће се спровести у Рашкој области, и тако ће значајан број Бошњака ући у састав полиције.

„То је знак повратка поверења мањинских националних заједница у државне институције, и у редове полиције биће укључени и Мађари, Бошњаци, Роми и остали припадници мањина”, рекао је Дачић.