Архива вести
                   

ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ ЂАКА ОДЛАЗИ У САД

5. децембар 2011.

Захваљујући подршци локалне Канцеларије за младе, Млади из Бујановца и Прешева, заједно са својим колегама из Ваљева, Шапца и Лознице, и ове године су изабрани за партнере у пројекту размене са САД.

Иницијатива младих за људска права расписала је конкурс за учешће у програму за десет средњошколаца и двоје старијих учесника из ових пет градова и они ће у јулу 2012. године провести четири недеље у Америци (Вашингтону, Чикагу, Северној Каролини, Мисурију и Вермонту), где ће са младима из Словачке, Мађарске и Словеније учити о начинима решавања проблема у локалним заједницама, вештинама јавног наступа и лидерства, али и о америчкој култури.

Рок за пријављивање кандидата је 13. јануар 2012. године, а од учесника се очекује да желе да побољшају средину у којој живе и инспиришу друге да то учине, да су заинтересовани за међународну политику, да желе да размене знања и искуства са младима из других култура.

Овај пројекат биће представљен у Лозници у уторак 6. децембра у 13 часова у свечаној сали гимназије „Вук Караџић“.

Програм финансира Биро за образовна и културна питања америчког Стејт департмента, а спроводе га Међународни центар „Меридиан“ из САД-а и Иницијатива младих за људска права, у сарадњи са америчком амбасадом у Србији.