Архива вести
                   

ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ОМБУДСМАНА У БУЈАНОВЦУ

7. децембар 2011.

У Бујановцу је данас отворена канцеларија заштитника грађана, прва изван Београда, а омбудсман Саша Јанковић је рекао да је циљ повећање поверења грађана у институције система и побољшање рада локалне управе.

„Данас, када у Бујановцу отварамо канцеларију омбудсмана, прву изван Београда, апелујем на централну власт, да се право на добру управу уврсти у Устав Србије, јер је то прави пут да власт буде сервис грађана“, казао је Јанковић.

Он је приликом отварања канцеларије омбудсмана рекао да рад заштитника грађана прати читав низ проблема, али да се, упркос свему, свакога дана рад органа власти унапређује, што је драгоцено за грађане Србије.

„Ја ипак нисам у потпуности задовољан бројем и карактером предмета. То што је на адресу омбудсмана до сада стигло 9.141 притужби, а у Бујановцу и Прешеву само 340, знак је недостатка поверења грађана у институције система“, рекао је Јанковић.

Он је додао да су по карактеру проблеми грађана југа Србије исти са проблемима свих других али да су „овде јачи и израженији“.