Архива вести
                   

СТИПЕНДИСТИ У ПОСЕТИ КООРДИНАЦИОНОМ ТЕЛУ

22. децембар 2011.

Једанаесторо стипендиста студената Универзитета у Новом Саду, у среду 21. децембра посетили су Координационо тело.

Од 2011. године Координационо тело реализује програм стипендирања младих из општина Бујановац и Прешево ради стицања високог образовања у мултиетничкој средини као што је Нови Сад. Стипендисти, који су прва генерација програма, разговарали су са директорком Координационог тела Данијелом Ненадић о њиховом досадашњем искуству живота у Новом Саду. Сви су успели  да се прилагоде новој средини и, што је најважније, да стекну велики број пријатеља, да остваре и резултате током прва три месеца студија. Студенти из албанске заједнице успели су да савладају српски језик, што им олакшава комуникацију са другим колегама, праћење наставе и полагање колоквијума и испита.

Студенте Универзитета у Новом Саду очекују нови изазови будући да је пред њима први испитни рок. Директорка Координационог тела подсетила их је да без напорног рада нема резултата, а пожелела им је и срећу на предстојећим испитима.

Координационо тело настојаће да у 2012. години обезбеди још већи број стипендија за младе из општина Бујановац и Прешево, заинтересоване за студирање на факултетима у Новом Саду.