Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИКУ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА, МИНИСТРУ МИЛАНУ МАРКОВИЋУ УРУЧЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

21. мај 2010.

Председнику Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министру за државну управу и локалну самоуправу Милану Марковићу јуче је уручена златна плакета поводом Дана општине Медвеђа за заслуге у развоју те општине на југу Србије.

Председник општине Медвеђа Слободан Драшковић рекао је да та плакета није додељивана више од десет година, али да је скупштина општине одлучила да буде уручена Марковићу због заслуга за развој те општине.

Министар Марковић је казао да посебно место у развоју Медвеђе заузима отварање одељења Правног и Економског факултета из Ниша и покретање производње у руднику Леце.

"Надам се, а то је било и обећање када смо кренули у тај посао, да ће у њему ускоро радити најмање 300 запослених", рекао је Марковић и најавио изградњу још једног објекта, зграде затвора, који ће запослити 150 људи са овог подручја.

Он је најавио и помоћ у развоју пољопривреде, пре свега сточарства, за око 180 домаћинстава из општине Медвеђа.

Реализацијом тих пројеката, додао је, Медвеђа ће изаћи из круга најнеразвијенијих општина.

Председница скупштине општине Медвеђа Наташа Филић рекла је да "проблем неразвијености и незапослености представља највећи терет за сваку општину, па и Медвеђу".

"У национално мешовитој средини каква је наша, незапосленост, криза и сиромаштво наше животе су додатно искомпликовали и учини тежим. Да би изашли из тунела потребно је да заједно на томе раде и Срби и Албанци, јер нас на то обавезује дуг суживот на овом простору", рекла је она.