Архива вести
                   

МУЛТИЕТНИКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ У БУЈАНОВЦУ

28. мај 2010.

У петак је одржана утакмица летње кошаркашке лиге између БСК Јуниор-Елита (Бујановац) и КК Југ (Врање). БСК Јуниор и Елита су крајем фебруара потписали мултиетнички споразум о сарадњи два клуба, а министар Милан Марковић и председник општине Шаип Камбери су гаранти овог споразума. За БСК Јуниор-Елита ове године први пут заједно наступају кошаркаши Албанци, Срби и Роми.  
Председник Елите дао је министру Марковићу почасни дрес са бројем један у којем је министар подбацивањем лопте означио почетак ове, за мултиетничку сарадњу у Бујановцу изузетно важне утакмице.

Истог дана председник Координационог тела министар Милан Марковић  први пут је гостовао на локалној радио станици Ема. У једночасовној емисији министар је говорио о изградњи мултиетничке локалне власти, о неопходности сарадње, одговарао је на питања слушалаца у вези са плановима Кординационог тела и истакао је да Координационо тело највише подржава рад са младима и заједничке пројекте свих заједница. Судећи по броју питања за министра емисија је била изузетно слушана.
Радио Ема је два пута добило средства на конкурсима Кординационог тела за информативни програм на ромском језику.

С обзиром на то да Координационо тело највише подржава мултиетничке пројекте у којима учествују млади, министар се у Бујановцу сусрео са учесницима пројекта „Ти и ја смо ми“ и са локалним координатором Рахимом Саљихуом. Учесници пројекта су на Ђачком сабору у Лозници извели представу „Ти и ја смо ми“ а министар је са њима разговарао о утисцима са гостовања. Теме разговора са тинејџерима из Бујановца су се прошириле и на причу о посети Егзит фестивалу као и о њиховим плановима за нове пројекте.

На крају је министар Марковић први пут гостовао и на телевизији Бујановац где је разговарао о утисцима након посете селу Левосоје и Бујановцу, пројектима које Координационо тело реализује, формирању мултиетничке локалне власти и о закону о медијима.