Архива вести
                   
14. мај 2010.

14.5.2010. год.

ЗАЈЕДНИЧКИ РЕШАВАТИ ПРОБЛЕМЕ У ПРОСВЕТИ Бујановац, Прешево - Након прве посете општинама Бујановац и Прешево, нови амбасадор Републике Албаније у Србији Шпатим Чауши изразио је спремност „да његова држава помогне Влади Србије у решавању проблема у просвети“.

12. мај 2010.

РАДОВИ НА ТЕМУ „ЗАШТО ВОЛИМ БУЈАНОВАЦ“

Учесници пројекта „Новинарством до толеранције и интеграције“ из Бујановца написали су радове у којима пишу због чега воле свој родни град Бујановац. Пројекат је спроведен у партнерству између културно-хуманитарне организације „Полумесец“ и „Центра за толеранцију и интеграцију југа Србије“, обе из Бујановца. Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бјановац и Медвеђа финансирало је овај пројекат.

12. мај 2010.

12.5.2010. године

Представници албанске националне заједнице на југу Србије подржавају истражни поступак Тужилаштва за ратне злочине

5. мај 2010.

5.5.2010. године

Европска унија ће, из свог програма подршке локалним самоуправама и комуналним предузећима, да финасира са 14 милиона евра изградњу заједничког система водоснабдевања шире врањске регије из акумулације „Првонек“ код Врањске бање. Тако ће, осим градског подручја Врања, здраву пијаћу воду трајно да осигурају и Врањска бања, Бујановац и Прешево. Читав пројекат кошта тридесет и четири милиона евра, од којих ће двадесет милиона евра да обезбеди Влада Србије заједно с локалним самоуправама Врања, Бујановца и Прешева.

4. мај 2010.

4. мај 2010. године

У овој години свега 40 грађана Прешева, Бујановца и Медвеђе стручној служби републичког омбудсмана поднело је притужбе на незаконит или неправилан рад органа локалне управе.

«Претходна страна