Архива вести
                   

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 50-ГОДИШЊИЦЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ

19. мај 2010.

Поводом 50 година постојања и рада Правног факултета у Нишу 18.05.2010. је у амфитеатру одржана свечана академија. Академији су присуствовали представници многих факултета и универзитета из земље и иностранства, правосудних институција, локалне самоуправе и многобројни пријатељи Правног факултета и поштоваоци правне науке.

Свечану академију је отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета, који је гостима упутио речи добродошлице. У име ректората, присутне је поздравила проф. др Весна Лопичић, проректор Универзитета у Нишу.

Истичући значај и напоре које је Правни факултет у Нишу учинио за Републику Србију отварањем своје јединице за општину Медвеђа, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић честитао је јубилеј Правном факултету. Скупу се обратио и градоначелник града Ниша, магистар Милош Симоновић.

Декан Правног факултета у Нишу проф. др Предраг Димитријевић, поводом 50 година постојања и рада факултета уручио је плакете најбољим студентима у школској 2009/2010. години као и вишегодишњим пријатељима факултета.